Konu Başlığı: Konu açılmadan önce ...
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 09.02.2003   #6 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND
Aslında zamanında yeni forum katergorilerine benim olumlu bakmamamın sebebi de bu tip durumların oluşma ihtimaliydi.

Ama görüyoruz ki bu tip durumlar eski dost "small talk" tan çıktı

Şaka bir yana son zamanlarda siteye girdiğimde görmediğim çok mesaj çıkıyor karşıma ancak seskiden her mesaja tıklarken şimdi sadece yarısına tıklıyorum (diğerlerinin beni hiç ilgilendirmediğini başlıktan anlayabiliyorum), Onlarında bir kısmında hemen geri butonuna basıyorum.

Bunun sebepleri bu konu dahilinde zaten Bülent gerekli açıklamayı yapmış.

Buna ek olarak forumda arama yapmadan yazılan konular gene çok fazla,
Bol bol ben bir şey yapmayayım bir çıksın bana tüm kodu yazsın mantığı ile burada mesaj yazanlar çok fazla.

Bir sorunun çözümü aranıken önümüzde standart çözümler vardır;
1x)Var ise uygulamanın yardım dosyasına bakma
1) Eğer bir uygulama ise resmi sitesi ve support u kullanma !
2) Google u kullanma
3) Zoque arama motoru

Bunlar hemen yapılacak ilk liste olabilir.

En son çözüm ise bence yeni bir konu açmalı. Konunun içerisinde durum iyice belirtilebilmeli. Açıklamaları yapılmalı. Kod ise kodu yazılmalı.

Örn : İç sunucu hatası ile buraya yazı yazan arkadaşlar var. ASP sayfalarında iç sunucu hatası veya 500 vs. hatası ile karşılaşmışlar.

Eğer bu arkadaşlar az bir üşenip Google da aynen bu hata mesajını kopyalayıp aratsalardı veya zoque da aratsalardı, küçük bir ayar ile gerçek hata kodunu nasıl bulabileceklerini anlayabilirlerdi.

Bu tip direk baştan savma sorulan sorularda bence buradaki insanları suistimal etmektir.

Umarım konuyu dağıtmamışımdır. Bu konu ile ilgili olarak bu durumu da belirtmek istedim.