merhabalar,
bir amatör olarak merak ettiğim birkaç konu var.
Elinize zahmet, bi’cevap yazarsanız çok makbule geçer.
1) Diyelim ki ;
Photoshop, freehand vs. programlarını profesyoneller kadar iyi öğrenmek istiyorum. Ne tavsiye edersiniz ?
Kitap almak beklentilerime tam cevap vermez, çünkü birkaç kitap baktım, “Help” dosyası gibi, sadece anlatıyor. Yani hep teori var, pratikle ilgili bilgi yok. Mesela, şu teknik şunun için kullanılır, logolar şöyle çizilir vs. gibi şeyler anlatılmıyor.
Siz ne tavsiye edersiniz ?
2) Diyelim ki ; matbaada 50 adet A4 baskı yaptırmak istiyorum. Kimse bu kadar küçük bir işle ilgilenmez mi, yoksa bu tür işler yapan yerler biliyor musunuz ? (tabi ki İstanbul’da)
3) Diyelim ki ; Türkçe
font’a ihtiyacım var, profesyonellerin bilgisayarlarında yüklü olan yüzlerce Türkçe
font’un bende de olmasını istiyorum (
Photoshop’ta kullanmak üzere).
Bunun için bir kaynak var mıdır ? (sağdan soldan üçer beşer toplamama gerek kalmadan, toptan bi’kaynak).
4) Diyelim ki ;
Photoshop’ta bir çalışma yaptım ve matbaa için renk ayrımı hazırlattım. Renk ayrımında bariz şekilde yazıların kırık olduğu belli oluyorsa,
Yani, laser gibi net değilde, inkjet gibi pütür pütürse (belki de kötü bir örnek ama, inşallah tarife yardımcı olur), bunun sebebi ne olabilir ?
haydi arkadaşlar, elinize kuvvet !
saolun
semih