1- İyi bir kac farkli kitap ile baslanabilir. Kitaplar baslangic icin iyi bir örnek. kitaplarla birlikte yerli yabanci sitelerin birlikte incelenmesi. Sitelerdeki türkçe yada ingilizce anlatimlar, uygulamalar takip edilebilir, kitaptan gittigin konuya uygun sitelerden bilgi edinerek bu sistem ve kitabin icerigine uygun gidersen saglam bir alt yapi olusturabilirsin. Tercihe göre bazi egitim kuruluslarina gidebilir ihtiyacın olani almaya calisirsin. ve bol bol pratik. Hani cig köfte, köfeyi yoguranin teriyle tadlanir ve olgunlasirmis yaa.... senin de gözlerin agiriyip, basin catladigi noktadan sonra, gözlerinin önündeki perde aralanırsa o andan itibaren önemli bir kademe atlamiş olursun.
2-
dijital baskı... Artık bu konular ve butür isler arttı. Cok ucuza
dijital baski servislerinden tam hizmet alirsan. Fotokopi servisinden bahsetmiyorum ona göre.
dijital bası evleri bulunmakta, acikcasi suan benim bildiklerimden Baskı Dünyası, Presto, Print Center... Print Center 4. Levent metrosunun cıkısında bulunmakta.
3- Ne yazikki yasal olmasada Sagdan soldan, korsancilardan diyebilirim. bu arada fazla
font kullanma, ATM gibi yazılımlarla
font yönetimini yap.
4- Düşük çözünürlükte işini hazırlamışsın. Images size'a bakarsan orada görürsün. Muhtemel çalışmanı 72. 100. 150 ppi'de hazırlayarak baskıya göndermişsin. Ofset baskı teknolojisinde minumum 60'lık trama denk gelen çözünürlük 300 piksel/inc tir. Daha yüksek baskı kalitesi istersen 70 - 350 ppi - 80 lik 400 ppi çözünürlügünde isini hazırlaman gerekli.
dijital baskilarda 72 ppi yeterlidir.
kolay gelsin