|
Özel Üniversitelerde Okumak...
Arkadaşlar içinizde özel üniversitelerde okuyan biri varmı ? Varsa iş olanakları veya okuma koşulları nelerdir?Ben bu yıl 2. defa öss ye gireceğim!19 yaşındayım yaşın veya benzeri bir durumun özel okullarda kayıt esnasında herhangi bir duruma etkisi nedir?Artı parantez içerisinde öğretim görmek istediğim bölüm Hukuk fakültesi!ama 4000$ veya 5000$ arası birşey bana gelir!Aileme daha fazla yük olmak istemiyorum çünkü!Bunun yanında
Uluslar arası ilişkiler, Psikolji Halkla ilişkiler, İşletme-İktisat veya Enformatik de olabilir hangi bölüm ne gibi iş olanakları sunabilir bana? Bu olayı bana tam olarak açıklayabilecek biri varsa çok mutlu olacağım!Özel Ünv. 1 yıl gitmek istiyorum daha sonra yatay geçiş ile Devlet Ünv. sine geçiş yapacağım!En azından planım böyle!Planımın böyle olmasının nedeni , EA (eşit ağırlık Türkçe-Matematik ) öğrencisiyim ve geçen yıl ki sisteme göre okuldan aldığım puan 26 bu şekilde EA 'nın herhangi bir bölümüne girmem çok zor!80 Sözel net ve 25 Sayısal Net çıkarta biliyorum ama ben İST. içi istediğimden dolayı giremeyeceğim sanırım yine!Son çare bu diye görüyorum!Bu senede giremezsem babam askere yollayacak!
Annem emekli öğretmen, bunun kayıt sırasında bir etkisi olurmu indirim açısından örneğin Kıbrıs taki ünv. ler % 50 indirim yapıyorlar Emekli öğretmen öğretmen veya askerlikle ilişiği olan kişilerin çocuklarına!İstanbulda hangi ünv. için geçerli bu fiyatları nelerdir!Sitelerini araştırdım ama mağlesef İstanbul Ticaret Üniversitesinin sitesinde ücret yazmıyor!Beykent Ünv. oturdugum yere çok çok yakın!ve fiyatıda oldukca uygun ( en azından sitesinde öyle yazıyordu!)
Sizlerin düşünceleri nelerdir ?
|