Aslında tabi markette çok çeşitli yöntemler var mesela bir
logo tasarımını küçük bir yarışma şeklinde düzenleyip isteyen herkese açan bir yapı da olabilir.
En iyi yapan parayı alır gibi.
Bu tip çalışan sitelerde var bu tip ufak projelerde bir opsyion olarak bunlarda sunulabilir.
reklam konusu kilittir, kendini tanıtmak, arkanda destek olmas benim de bu tip bir iş çook uzun süredir kafamda var ancak henüz bu sistemin çalışacağına inanmıyorum.
Çünkü yurtdışında bile sadece elance var ! Yani yurtdışında elancin bir eşi daha yok çünkü tüm piyasayı kapamış.
Diğer benzer sitlerin %90 çok ufak çalışıyor.
Bu da sanırım piyasanın tahmin edilenden kötü olduğunu gösteriyor.
@ScottJr sistemin içindeki o arama olayı da tabii ki güzel ancak ben gerçek dünyada bu işi düşününce bir tasarımcı vea programcı olarak bir çok arkadaşım var acaba bu tip bir siteye gidermiydim ? Ben sanmıyorum ama tabii ki gidenler olacaktır.
Burda zaten
site iş sağlayan - iş yapan ilişkisini doğru kurduysa
sorun yoktur, senin dediğin sisteme gelecekki belki de evet en büyük döngü bu tip olacaktır.
Çünkü henüz müşteri bu tip bir siteden gidip kendine
freelance adam bulmaya hazır değil.
Puanlama sistemi kesinlikle gerekli dediğin gibi, zaten bu şu an tüm benzeri sitelerde adeta bir standart. Öyle de olması lazım. Hatta belki detaylı bi puanlama sistemi lazım.
Bende bu tip bir projeyi 1-1,5 seneden beri düşünüyorum ancak o gün buna hazır olmadğımıza inandığım gibi bugünde inanmıyorum gibi.
Bu tip bir şeyi hayata geçirmek için çok ciddi bir pazarlama var belki iyi bir pazarlamadan sonra bu yapılabilir.
Mesela turkticaret o şekilde veya bu şekilde insanlara b2b yi öğretti galiba.
Belki
freelance iş gücünün faydaları, firmalara göre avantajları, homeofficelerin güzelliği, maliyet dülşüklükleri vs. de insanlara anlatılabilir.