Merhaba,
Yeni üye olmuşken işime çok yarayan ve iki
PHP cinliğini sizlerle paylaşmak istedim.
Veritabanı transferi
Sitemin veritabanını yeni bir sunucu üzerine transfer etmem gerekiyordu. Eskiden bunu
MySQL front
programı ile yapardım. Fakat 5.5 MB database taranırken bile kilitlenmeler oluyor.Üstelik
internet kafe hızıyla yeni sunucuya 5.5 mb göndermek baş belasıydı. Kul sıkışmayınca hızır yetişmez derler hesabı aklıma aşağıdaki kod betiğini denemek geldi. B yeni sunucum, A eskisi diyelim.
1 A sunucusuna bağlan
2 Tabloları oku.
3 Dizi değişkenine bütün tabloyu aktar.
4 B sunucusuna bağlan
5 Tabloları oluştur
6 Dizi değişkenini
veri tabanına kaydet
Koldarı evde, yakında buraya eklerim. Gerçi herkes daha verimlisi yazabilir ve kendi sistemine göre özelleştirebilir bunu. Büyük tablolarda tabloların hepsini değilde sıra ile alış-
verişlerini yapmanızı tavsiye derim. Ama mantıken böyle yapınca normalde en az 2-3 saat süren işim iki sunucu arası hız müthiş olduğundan bir kaç saniye sürdü. Tavsiye ederim.
DB'de programlama
Bunun mantığıda şöyle:
PHP'deki eval komutu ile veritabanından tıpkı include eder gibi sitenin kodlarını çekmek. Faydaları ise her an her yerde veritabanını edit edebilecek bir koduda ekleyerek sitenize müdehale edebilirsiniz. Ayrıca yukarıda ki veritabanı transferi ile
web sitenizi treanfer etmek çok çok kolaylaşıyor. Unutmadan
PHP ve
MySQL ile resimleride veritabanına kaydedebileceğinizi hatılatıyım. Bu ayrıca yedek almayıda müthiş kolaylaştırıyor. Header fonksiyonlarını ( cookie gibi) destekliyor. Bu tekniğin sistemi çok az da olsa yavaşlatmak dışında kötü bir yanı varsa da ben henüz keşfedebilmiş değilim.
Umarım işinize yarar bir kaç şey söyledim, zira bunu çok istiyorum

Herkese İyi günler, kucak dolusu sevgiler...