Konu Başlığı: .com ve .tr'ler
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 28.05.2003   #1 (permalink)
MmarlonN

MmarlonN's Avatar

Yer: Bursa, TR
.com ve .tr'ler

Başlık açmak pek huyum değil aslında ama bir konuda topluluğun düşüncesini merak ettim....

.tr alt alan adları ve yeni çıkanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? .com ve .net karşındaki tutumları nedir sizce ?

Biraz açarsak .tr alt alan adları bana her zaman cazip gelmekle beraber .com ve .net karşısında göz alışkanlığı açısından şanslarının az olduğunu düşünürüm mesela... - .com.tr hariç tabi -

Örneğin .gen.tr uzun süreler dikkate alınmadı ama şu sıra güzel bir seviyeye geldi. Bence güzel bir havası olmasının yanısıra amacını belli edici bir izlenime kavuştuğu gerçek. - zira ben bir tane aldım - Geleceği olan bir uzantı gibi... Değilmi hizir ? .tel.tr ve .name.tr'ye değinmiyorum bile... Eminimki iyi bir amaç için yaratıldılar ama şu an bana çok gereksiz gibi geliyorlar

Şu taze olan .web.tr ise belki daha yabncı olduğu için pek çekici değil gibi. Zira firmalar da pek ilgilenmiyorlar, acaba daha sonradan kaptırdıklarına pişman olurlarmı ? Sektörel bazda değerlendirirsek bence çok odaklı ve net bir uzantı... Her ne kadar TNN parsayı toplasa da

Herkesin .com ve .net'e karşı doğal bir göz aşinalığı ve alışkanlığı söz konusu... Ama şu da bir gerçek ki zamanla kaynaklar tükenecek ve yeni arayışlara yönlenilecek... O zaman ne yapacağız merak ediyorum. Yeni yaratılan uzantılara tepkimiz ne olacak ?

Sizin USA merkezli uzantılara ve .tr uzantılara bakış açınız nedir ?

Saygılarımla