Konu Başlığı: .com ve .tr'ler
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 29.05.2003   #12 (permalink)
hizir

Yer: istanbul
valla ne yalan söyleyim hep bir gen.tr domaini almak istedim, ama niye 6 kusür dolara com veya net almak dururken $50 a gen.tr alayım diye düşünerekten fiyatlar düsene kadar almamısımdır, düser düsmez se kişisel kullanım için seven.gen.tr yi aldım,

com net org için ise domaine yakısanı almayı düsünüyorum, kişisel sitem için bir domain almaya kalktığımda hain domain simsarları** tarafından soyadımın alındığını gördüm tabi bunda soyadımın ingilizce bir sayıyı ifade etmesi ve bu sayının onlar için sayı dışında baska anlamlar ifade etmesi nedeniyle forbes 500 listesinde olduğunu öğrendim com, net, org, au, sk, gr, .vs gibi bütün uzantıları deneyip hepsinin alındığını gördüm bu yüzden adimla bir domain almaya karar verdim, söyleniş açısından hizir.com, hizir.net, hizir.org üçlüsünden (com zaten alınmıstı, net ve org arasında bir tercih yapmak zorunda kaldım) daha önce org lara pek sıcak bakmama rağmen (aldığım ilk org lu domaindi baskaları için aldığım domainler dısında bana ait olan bir 40 tane domain vardır sanıyorum ki bazılarının dediği gibi
Alıntı:
Gönderen: **MmarlonN
Zira bu tarz hain domain simsarlarına gıcığım Ama senin de dediğin gibi serbest piyasa ekonomisi ne yaparsın hehehe.
domain simsarlığı olayına da bulaştım ekmek parası işte napıcaksın) hizir.org olarak okunduğunda daha iyi durduğunu düsündüğüm için org u seçmiştim, nitekim şimdi nerdeyse internetle uğrasan arkadaslarımın hemen hemen hepsi ban hitabederken adım yerine hizirorg u kullanıyor. bu da söylenisin kolaylığından kaynaklanıyor diye düsünüyorum.

com.tr, net.tr ve gen.tr benim çok hosuma giden tr uzantıları,
nom.tr (galiba kaldırdılar) name.tr gibi gıcık uzantılar ı bedava verseler almam

web.tr de ise tnn.net in gazına geldim, aldım birkaç tane baktım adamlar parselliyorlar ne bulursalar, bir kaç tane de ben alayım dedim

Mesaj hizir tarafından 29.05.2003 (13:10) yeniden düzenlendi..
hizir şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin