merhaba,
zoque foruma çok daha başka bir hava getirebilecek, forumu tam anlamıyla "bilgi ve paylaşma platformu" na dönüştürebilecek bir fikir var aklımda. soru cevap şeklinde açıklıyorum:
foruma yazar alınsa nasıl olurdu?
biraz açmam gerekirse; forumda yazarlık başvurusu yapılıp eğer admin onay verirse aktif hale dönüşen bir üyelikden bahsediyorum. forumun yapısına uygun olmayan yazarların kayıtları silinecek. yazarlar şuanki üyelere verilecek olan yeni ad tabii ki :) yazarlar içerikteki bilgi sahibi oldukları konulara bilgi ve düşüncelerini aktarabilecekler. ama böyle bir sistem olursa bir gülen yüz gönderip, bir quote ile +1 yapmak mümkün olmayacak.
forum bir dergi gibi okunmaya değer bir yapıya kavuşacak.
nerden çıktı şimdi bu?
böyle birşey göndermemin sebebi ise kime sorsam forumu belli aralıklarla okuduğunu veya arama ile yardım aldığını fakat içeriğe katılmadığını söylemesi. foruma katılan gerçekten az, ancak okuyan, yararlanan çok kişi var. bu şekilde üyeliği daha değerli ve cazip hale getirebiliriz diye düşünüyorum.
iyide forumu okuyan birisi ya soru sormak isterse?
forumda bildiğiniz gibi şuanda üye alınmıyor. ve uyum sağlayamayan üyelerden dolayı yeni üyeler istenmiyor. sadece soru sormak isteyen kişiler için bölüm altına "okuyucu soruları" açılıp istekler yapılabilir. bu alt soru bölümüne üye olmayanlarda soru gönderebilir(admin onaylı) ve bu şekilde düzen sağlanabilir.
bu taslak bir görüş, sizlerin bu konudaki düşüncelerinizi merak ettim. kullandığımız bu mekanın verimliliğini arttırabiliriz belki..
saygılar.