View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 20.06.2003   #7 (permalink)
pixage

pixage's Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 3
Anladığım kadarı ile bu fikrin asıl amacı, foruma gelen gereksiz ve boş mesajların oluşturduğu yapay kalabalığın önüne geçip, forumu belki daha az mesajlı ama , okunabilirlik açısından daha dolu bir kıvama sokabilmek. Bu bağlamda mantıklı ve güzel bir fikir olarak destekliyorum.

Ancak; fikrin üzerinde biraz rötuş yapmak gerekirse,
foruma katılım biçimleri,
- Üyelik; admin tarafından üyeliğe layık görülen kimselerin, onay almadan yazı yazabilme yetkisine sahip oldukları katılmcı yapısı.
- Ziyaretçilik ise; sorduğu sorular ve verdiği cevaplar, admin onayından geçtikten sonra aktif olan katılımcı yapısı.
olarak iki farklı şekilde uygulanmalı derim.(@cruelstroke; sanırım bu tip bir uygulama senin fikrine çok uygun)
Peki bu tip bir yeniden düzenleme ile hareket edersek yeni üyeleri(yazarları) nasıl bulacağız. işte bu bir problem, ama önemlilik derecesi tartışılır

İşin dergi tanımına gelince;
Bence dergi illaki bir makale veya haber biçimde sabit bir formatta olmaz. Bu forum çatısı altında konuştuğumuz her konu aslında başlı başına bir makale ve haber. Bu anlamda yeni düzenlemeler ile zoque/forum'u bir e-dergi formatına büründürelim veya ayrı bir dergi açalım diye düşünmek yersiz.
Ki biz hergün bu çatı altında bir çok defa makalelerimiz yayınlıyoruz. Aradaki tek fark yapısal formatı.
Bence buda çok önemli değil. Şu anki yapı çok daha keyifli diye düşünüyorum.

Bence mevcut üyeler ile yolumuza devam edelim. Nickimizin altına YAZAR yazdıralım. Ziyaretçilere katılım hakkı tanıyalım, Birazda forum yöneticilerinin uyarılarına kulak asıp, forum kurallarına uyalım bizden iyi dergi olmaz derim ben....

Umarım düşünüdüklerimi anlatabilmişimdir, Kendinize iyi davranın
pixage şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin