emremer'in söylediği olmaz; çünkü bir mesaj silinirken onunla ilgili devamındaki mesaj silinmeyebilir; akıcı olmayan bir
form çıkar; yazılanlardan da bir şey anlaşılmaz.
Benim asıl takıldığım ssonmez'in söyledikleri;
yani demokrasini'nin en iyi yönetim çeşidi olup olmadığı; demokratik seçimlerle bazı görevler üstlendirilmiş kişilerin mi, yoksa işin ehlinin mi bir konuda görevlendirilmesi gerektiği arasındaki düşündürücü ilişki..
Aslolan işin ehlinin o konudaki değişmez tek yetkili olması gerektiği açıktır; lakin bunun için topluma siz başka şeyler sunmalısınız. Adalet ve Eğitim bir "Devlet"'i devlet yapan ilk ve en önemli oluşumlardır.
bunun izdüşümünü
forum' üzerine düşürürsek şu sonuç çıkar;
.adalet: eğer bu fikir kabul edilirse; ki özünde iyi bir fikirdir; siz işin ehli olmayan insanları bu hizmetten mahrum bırakmamalısınız; zaten bu durum için okuyucu soruları bölümü düşünülmüş. Yanlız böyle bir durumda okuyucuların sorularının kulak ardı edilmesi gibi bir durum söz konusu olmamalı; hatta okuyucuların "bu kadar az yazar olursa böyle cevap yetiştiremezler işte" şeklinde düşünmelerine de sebep verilmemeli; bence burası işin biraz zor kısmı.
. eğitim: ama asıl zor olan kısım burası; siz bir yazar olmuş ehil kişi olarak, kullanıcıların yazar seviyesine ulaşabilmesi için çalışmalısınız; herşey'i sora sora öğrenemez bir insan. Bunu için yeterli kaynakları sağlayabilecek misiniz? internette yeterli kaynak var derseniz; devletin "dünyada yeterli üniversite var gidin orda okuyun" demesine benzer bu. Ayrıca photshop formu aklıma geldi birden; en süper kişiler bile yaptıklarını doğru dürüst anlatmıyorlar; belki de sevmiyorlar tek tek anlatmayı..
ben abarttım mi bilmiyorum