Alıntı:
Gönderen: scriptMan
enemy bence foruma paralı üyelik yaparsan bu forumdan yararlanan kişi sayısı büyük ölçüde düşer zira senin benim gibi insanlara belki bu para etki etmeyebilir ama ben sadece paralı üyeliğe geçtiği için kullanıcı kaybeden pek çok site hatırlıyorum
(Örnek: başarı.com zamanında bedava logo ve melodi dağıtıyodu daha sonra kota meselesine dönünce ben dahil birçok kişi başarıyı terk etti)
Uzun lafın kısası bence paralı üyelik olayını boşverin. forum herkese ama herkese açık olmalı bence parayı veren düdüğü çalar gibi bir yaklaşım forum etiğine aykırı diye düşünüyorum.
|
parası olan düdüğü çalar değil ki mesele. kaldı ki, sembolik bir ücretten bahsediyorum ben. ayrıca, bu
forum bir tatmin sitesi değil. bedava
logo melodi, beleş sms, warez, crack, serial bulundurmayan, bilgiye, yeteneğe bağlı insanların beraber oldukları biryer.
forum belki herkese kapatılamaz ama "dolu içerikler görmek istiyoruz" diyenlerin sayısıda az değil. üye olmayı durdurmak yerine, paralı üyeliğe geçmek mantıklıdır. 3000 kişiye yakın üye var. kaç kişi katkı sağlıyor? bence, parasını böyle birşeye verebilecek olan insan, katılımınıda en üst düzeyde gerçekleştirecektir.
---
Ayrıca sembolik. Mesela yıllık 20milyon..