@scriptMan, problem degil. bazen ben de yanlis yaziyorum : )
@ssonmez olayi daha genis bur boyutta ele almis -ki söyledilerine katilmamak elde degil-
@anIL→emremer'in söylediği olmaz; çünkü bir mesaj silinirken onunla ilgili devamındaki mesaj silinmeyebilir; akıcı olmayan bir
form çıkar; yazılanlardan da bir şey anlaşılmaz.
cözümü yeniden ele alirsak:
üyelik puanlamasi 'üyenin' kisisel olarak kendi adaptasyonu/evulasyonu ile alakali, ancak genel istek/amac daha 'sistematik bilgiye sahip' bir
forum. bu yüzden sahsi tercihim
üye nin degil mesajin oylanmasi yönünde (hem cogumuzun kullangigi +1 olayi cok daha partik hale gelmis olur, hemde mesajin toplam puanina göre üye de sonraki mesajlarinda dikkatli olur)
@ Passion ve @ssonmez direkt demokrasi ve temsili demokrasi fikirleri birlestirilebilir belki
toparlayacak olursak
her mesajin bir de puan kismi bulunur (sadece 1 field lik bir yük eklenmis olur, cok olmasa gerek)
+1 , -1 linki yeralir. (for exp. bir tutorial yazilmissa herkes bunu takdir ediyor dolayisi ile puan olarak üst siralarda daha cok bu tür mesajlar yer alacaktir ve 'bilgilenme/paylasma' ön plana cikmis olacaktir //small talk taki bir fikra icin de olabilir tabiki //aslinda sitem her bölümün kendi icinde Arsiv nitelikli yazilari ayiklamis olur.
yöneticilerin oylari +3 / -3 seklinde olabilir // yada yönetici olmayan ancak +1 yerine +2 verebilen üyeler atanabilir /aslinda buna gerek varmi bilmiyorum
konuya msj yazanlarin %70 i, -1 vermis ise konu otomatik silinir //yada üyelerin hoslanmadigi msjlar listesinde bir link olarak bir admin panelinde yer alir
bir altaki mesaj üsttekine atfen yazilmis ve üsteki silinmisse dolayisi ile kopukluk olusuyorsa basitce ve tek yapilmasi gereken sey o msj a da -1 verip silinmesi saglamak olacaktir
üye nin sahsi puani da zaten gelecek verisoyunda varmis 
@soul→Bu puanlama sistemi Vulletin' inin yeni versiyonunda reputation "ün" olarak geçiyor
// forumun ünlü leri , ünsüzleri , rüküsleri vs olacak demek ki

, tabi bir de sert_ünsüz ler var ki o ayri konu

//para olayi bir ara benim de aklimdan gecmisti ama icraatta riskli bir konu.