@enemy senin bana katildigin gibi ben de sana katiliyorum. tum dediklerin aynen dogru.. sadece sekreterlik gorevini yapacak arkadasin aylik gideri 600-1000 milyonu buluyor. hic teknik eleman olmasa bile, iş ve cep telefonları, kira, stopaj, sekreter, muhasebe, vergiler bile bir rakam tutuyor. sana katilmadigim tek nokta ise, 2000-3000 dolar konusu. bir belki iki ay anca yetecektir. kurulumdan hemen sonra sirketi dondurecek is beklemek iyimserlik olacaktir.tum dediklerinde haklisin...
@soul cok guzel aciklamissin. bu bir tercih meselesi. sahsen yetenekli olsaydim ve ornek veriyorum bir "tasarimci"yim diyebilseydim, muhtemelen ben de
freelancer olurdum. herkes, beklentilerine ve kendisini ilerde nerde gormek istedigine gore karar vermeli bence.
son olarak,
freelance calisip fatura problemi yasiyorum diyenlere bir onerim var, bir cok firma gider pusulasi kesebiliyor. hizmet oldugu icin %11 lik bir vergi kesintisi var, ama bastan konusulursa bu da problem olmaz.yani yasalar aslinda bu tarz sanatkarlari korumaya yonelik, kullanilabilir. gider pusulasi sayesinde sizin yaptiginiz isin ederi gider gosterilebiliyor. boylece ortada problem kalmiyor. illa fatura istiyorum diyen firmalar aslinda illa karsimda kurum gormek istiyorum diyorlar, o yuzden cok ustunde durulmamali. emin olun sadece fatura kesebilmek icin sirket kurmak cok buyuk hata. goturusu getirisinden cok daha fazla olacaktir.
son olarak soyleyecegim ise su: bir gun turkiye'de
freelance calisan insanlar, maliyet hesabını duzgun yapabilir ve işlerini zamaninda teslim edebilir hale gelirlerse, o zaman bu sirket kurma tartismalari bunca guzel tasarimcinin bulustugu bir
forum olan zoque'de vuku bulmayacaktir.
sevgiler herkese.
sushie