View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 02.07.2003   #18 (permalink)
MmarlonN

MmarlonN's Avatar

Yer: Bursa, TR
sushie selam, senin yazdıklarını ancak şimdi gördüm

freelancer olayı aynen dediğin gibi. Ben de "kendi çevrem için konuşuyorum" düzgün hizmet veren freelancer göremedim. Sen şanslısın görmüşsün bilmiyorum bizim insanımızın doğasına bu tarz bir çalışma şekli oturmaz, en azından uzunca süre.

Ben bu mantığa da kızıyorum işin aslı. Neden biraz rahat bir koşul ile iş ortamına kavuştuğumuz zaman tabir yerinde ise cıvıtıyoruz Sanırım genetiğimizde bu var. Avrupa'da senin de dediğin gibi inanılmaz güzel freelancer mantığı var. Umarım bizde de olur. Ferruh bunu ilk başaran olacak inşallah

@enemy. Bak işte yine işin kolaycılığına kaçıyoruz. Neden insanımız "Şirket kurmuş olmak için kurmak" gibi ilginç bir mantık içine girsinki sizce? -ki giriyor ona bişi demiyorum

Uğraşmayacak ise didinmeyecek ise şirket kurmanın mantığı nedir ben anlayamıyorum. Bir işe başlanıyor ise onun bedelleri ve sorumlulukları vardır elbet. Bunları da gerçekleştirmek gerekli tabi. Bunlar nedir? kurumsal kimlik, departmansal faaliyetler vb.. Şimdi diceksin ki bunlar para ile oluyor. Haklısın. Ama çalışıp kazanmak da mümkün. Gönül ister hepimizin bilmem kaç milyarları olsun da yapsın. Ama bu mümkün mü?

Ama ben şuna inanıyorum kalite + azim ve çalışkanlık ile çok uçuk miktarlar hariç, işe yatırım yapabilecek kadar paralar mümkün. Tabiki bu benim görüşüm. Ama o seviyeye gelmek de 1-2 sene de olmuyor ne yazıkki.

Saygılarımla