View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 04.07.2003   #1 (permalink)
enemy

enemy's Avatar

Yer: Horlanda
Yabancı Hosting [Tavsiye İstiyorum]

Merhaba arkadaşlar,

Forumda arattığım zaman, gerçekten 'yabancı hosting' ile ilgili sonuçlar çıkıyor ama, en yakın bu konu ile ilgili tartışma 1-2 ay öncesi olduğundan, yine de son gelişmeler varmıdır diye bir sorayım dedim.

Bir hosting firması arıyorum. WebHostingTalk.com 'da, bu konu ile ilgili araştırma yaptım ama, 200.000den fazla post olduğundan, içinden çıkılması güç bir hale gelmiş. Birinin iyi dediğine diğeri mutlaka kötü diyor...

Türk olarak, forum.Zoque 'un birleştiği nokta sanırım Karegen fakat, projenin ve database 'in Türk sunucularda barınmasından yana değiliz. Database 'e gösterilen hassasiyet, Everest 'in doruk noktalarında.

Projenin barındırılacağı firma ile ilişkilerimiz, maksimum 6-7 ay sürecek, daha sonra kendimize kiralayacağımız sunucular ile bu halledilecek. Elbette, çalıştığımız firma üzerinden bir servera geçersek bizim için daha hoş olur...

Soruma gelince, istediğimiz özellikler:

+ Windows hosting olacak.
Eğer Win2003 'te .ASP çalışıyorsa, Win2003 tercihimdir. (.NET ile epey haşır neşir oldum, belki birşeyler denerim diye W2003 olması yararımadır diye düşünüyorumda... Bu arada, .NET için zamanlarını ayırıp, çıldırtan sorularıma bıkmadan, usanmadan, yılmadan yanıt veren, yetmeyip örneklerle durumuma müdahale eden slyshark ve absconder 'a teşekkürlerimi iletirim.)

+ MsSQL olması lazım. Ayrıca, firmamızın ufak tefek uygulamaları için, access desteğinide kullanabilirsek süper olur.

+ 300mb kadar alan istiyoruz. 30gb kadarda bandwidth haydi haydi yetecektir.

+ 50 adet email accountu bize yetecekte, artacaktır.

+ Kontrol paneli olmalı, online olarak herşeyi yapabilmeliyiz.

+ Componentler yüklü olmalı. Bildiğimiz popüler ASP componentleri...

+ Ve, diğer bilinen özelliklerde olmalı.

Daha önce, VT ile çalıştık. Çok memnunduk ama dediğim gibi, Türk sunucularda barındırılmasına şiddetle karşı çıkılıyor müessesede... Daha önceki projeleri, o kadarda ekstrem özellikler içermiyordu.(Özür dilerim, referans verme gibi herhangi bir hakkım sözkonusu değildir...)

Bazı araştırmalar yaptım ama, 2-3$ 'lara, acayip süper paketler sunduklarını iddia ediyorlar. Güvenemiyor insan.

Paranın herhangi bir problem teşkil etmediğini söylemeden geçeyemeyeceğim. Çünkü, önceki postlarda biryerden sonra paranında önemli olduğu belirtilmiş.

Bu kriterlere uygun, bildiğiniz vede kesinlikle emin olduğunuz "hızlı ve güvenilir" diyebileceğiniz firmalar varsa, tavsiye olarak yazarsanız, inanın çok yardımcı olmuş olacaksınız.

Not: En geç 13 temmuzda hallolmuş olması gerekiyor.

Şimdiden, yardımlarından ötürü herkese teker teker teşekkür ederim.