Konu Başlığı: Sony dsc F 717 almak istiyorum
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 10.07.2003   #13 (permalink)
enemy

enemy's Avatar

Yer: Horlanda
@Oguzhan Simsek: Erkayalar kadar, büyük kârlarla mal satan, bir başka firma bilmiyorum...

Bu arada, Sultan Ahmet 'te, Dikilitaş(galiba bu oranın adı) karşısında, SultanAhmet Tramvay durağında bulunan bu tarz fotoğraf makineleri satıcılarıyla, iyi bir pazarlığa girişirseniz, uygun fiyatlara düşüyorlar. Doğubank her ne kadar, yurtdışından kaçak ve bavul ticareti ile mal getiriyor olsada, alıcı kitlesi belli olduğundan ve distribütörlerden ucuza verdiklerini bildiklerinden, fiyatlarda 40-50 bilemediniz, 100 euro(yada dolar) oynuyor.

Ancak, Sultan Ahmet 'te ve bu gibi, fotoğraf çekimine meyilli yerlerde, eğer fotoğraf stüdyoları ve fotoğraf alet edevatlarını çok satan yerler çoksa, bu aletlerin yurtdışındaki ucuzluğundanda faydalanarak, satıcılar pekte fazla kâr koymadan satıyorlar. Zaten, uygun bir fiyat vermezlerse, turistler pekte pahalısına kaçmıyorlar.

Şuanda aletin adını hatırlamıyorum ama, en uygun 600 euroya bulup aldığımız bir aleti, o yol üzerindeki satıcılarda 520 euro gibi bir fiyata bulmuştuk. Çok şaşırdık tabi... Bu arada, arkadaşım o aleti Doğubank 'tan almıştı. Kendisiyle şu aralar görüşmüyorum ama, görüştüğüm vakit aletin hangi marka ve model olduğunu sorabilirim. (Canon kullanıyorum ve hayal meyal, kendisininde Canon aldığını hatırlıyorum ama, emin değilim...)