Nihayet bütün sorunları çözdüm. Bu kadar şeyle oynadıktan sonra
SQL server'ı uninstall edip yeniden kurdum ve araştırıp öğrendiğim şeyleri temiz temiz denedim. İşte sonuçlar ve belki ilerde birimizin ihtiyacı olur diye izlenen adımlar. (
ASP.NET ve
ASP de problem yaşamıyorsunuz)
Kullanılan Connection Cümlesi:
Provider=SQLOLEDB.1;Persist Security Info=False;Initial Catalog=
db_adı;Data Source=
server_adı veya IPsi;integrated security=SSPI;
1- İlk yaşadığım
sorun kullandığım user için "Not associated with a trusted
SQL server" hatası almamdı. Connection cümlesindeki "integrated security=SSPI" ifadesi bu hatayi gideriyor.
2 - Kurulum sırasında authenticationlarin tümünü Windows'un yapacağını belirttim. Kurulum bittikten sonra tanımladığım
SQL server içinde aynı şey geçerli.
SQL'e authentication yapmasına izin vermedim. İlgili serverdaki Security --> Users kısmına sa ve BUILTIN\Administartor otomatik geliyor. Kendi userımı ve IIS in kullanılabilmesi için IUSR'ı ekledim.
Tanımlı bir serverda bir db yarattığınızda o db'nin user'i dbo (database owner) oluyor. Bu kısma dokunmadım cunki dbo aynı zamanda windowsa login olurken kullandığınız userınız. Zaten tüm hakalrı üzerinde taşıyor. Yani db'nin olduğu user kısmına sadece admin olarak bağlanacağım için ekstradan bir user eklemedim.
Security-->Users kısmında windowsa login olduğunuz user için properties menusunden ise şu ayarları yaptım:
a)
server Roles sekmesinden tüm özellikleri seçtim
b) Database Access sekmesinde gelen db listesinde üzerinde çalışacağım db'yi işaretledim.
Veee sonunda
SQL server'ı restart ettiğimde hem
Dreamweaver MX ile hem de Visual Studio.NET ile yukarıdaki connection cümlesini yazarak sorunsuz bir şekilde çalışabiliyorum. 2 günümü aldı anlamak ama sanırım oldu

umarım UPDATE ederken filan
sorun yaşamam... Yaşarsam haberiniz olur zaten
Hepinize iyi çalışmalar...
NOT:
PHP deki kolaylığı simdiden özledim ben. Merak insanın başına olmadık işler açıyor valla...