https://www.nic.tr adresinden alıcağım bir com.tr uzantılı domainim var. Gönderilecek bigliler arasında ve gönderim şeklinde bana yardımcı olabilirsminiz ??
1.form üzerinde eksik bilgi bırakmamaya özen gösteriniz.
2.Formu elektronik ortamda doldurarak kuruluşunuzun antetli kağıdı üzerine bastırmanız gerekmektedir.
3.Kuruluş yetkilisinin ad/soyad bilgisini doldurmayı, kuruluş kaşesi basmayı ve imzalamayı unutmayınız.
4.Formu tarafımıza elektronik ortamda, http://www.nic.tr/ adresinden web aracılığı ile ya da fax ile (0312-210-3333) yollayabilirsiniz. (Not: web aracılığı ile yollanan formlar daha hızlı işlenmektedir.)
5.Yukarıdaki tanımlara uymayan formlar dikkate alınmayacaktır.
içinde bu bilgileri içeren Alan Adı Tescil belgesi indirdim. Şimdi burda yazanlara göre,
1-
> İlk önce word belgesi şeklinde olan formu
bilgisayar üzerindeyken dolduracağım.
> Sayfanın sol üst kısmına (antet sanıyorum
logo oluyor) şirketin logosunu yerleştireceğim.
> Bunları yapıp, print edeceğim. Ardındanda kuruluş kaşesi ve imzalama işlemine geçiceğim.
Buraya kadar yanlışım varsa lütfen uyarın..
Daha sonra bunlarla birlikte;
".com.tr", ".biz.tr" ve ".info.tr" için gerekli belgeler:
Ticaret odasından alınmış olan "Faaliyet Belgesi" veya "Ticari Sicil Belgesi" veya "Oda Sicil Kayıt Sureti" veya Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanmış olan ticaret ünvanı ilanı,
Türk Patent Enstitüsü'nden alınmış "Marka Tescil Belgesi",
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan alınmış olan "Sicil Tasdiknamesi",
İlgili yerleşim birimine ait portal oluşturmak için başvuran belediyeler için belediye başkanı imzalı talep yazısı,
Otel ve tatil köyleri için, Turizm Bakanlığı'ndan alınmış "Turizm İşletmesi Belgesi",
Seyahat acenteleri için, Turizm Bakanlığı'ndan alınmış "Seyahat Acentesi İşletme Belgesi",
Dershaneler için, Milli Eğitim Bakanlığı "Özel Öğretim Kurumları Ruhsatnamesi",
Televizyon programları için, Kültür Bakanlığı'ndan alınmış "Televizyon Gösterim Belgesi",
Film adları için, Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nden alınmış izin belgesi,
Sanatçılar için bağlı bulundukları meslek birliği, dernek ya da odadan(MESAM, SESAM, ÇASOD, vb.) üye kayıt belgesi,
Özel hastaneler için, Sağlık Bakanlığı'ndan alınmış "Özel Hastane Açılış ve Mesul Müdürlük Ruhsatı",
İrtibat büroları için, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden alınmış "İrtibat Bürosu Açılım Belgesi",
Yabancı bir kuruluşun Türkiye distribütörlüğünü ya da temsilciliğini yapan kuruluşlar için, başvurulan alan adına ait tescil belgesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra isim sahibi şirketin başvurulan alan adının distribütör ya da temsilci şirket tarafından alınabileceğine dair iznini belgeleyen antetli kağıtları üzerinde, imzalı ve kaşeli yetki belgesi,
Radyo ve televizyonlar için, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'ndan alınmış frekans tahsisini bildiren resmi yazı,
Dergi ve gazeteler için, "derginin/gazetenin aslı" ve "Mevkute Beyannamesi Alındı Belgesi",
Süresiz yayınlar için yayının aslı,
İlaç isimleri için, "Yabancı Tıbbi Müstahzarlar Ruhsatnamesi",[ao1]
Çiftlikler için, bağlı bulunduğu ziraat odasından kayıt belgesi.
Gemiler için, "Türkiye Cumhuriyeti Gemi Tasdiknamesi"
2-
Yukarıdaki belgelerden herhangi birini mi, yoksa belli başlı örneğin ilk 3 tanesi bide, rtükten alınmış belgeyi alıp, faxlayacakmıyım.
yani benim elimde sadece Rtük'ten alınmış belge var. Bunu faxlasam olurmu??
3-
Daha sonrada Ödeme Menüsü altında Otomatik ödeme talimatı diyerek, kredi kartında ödeme yapılarak,
web üzerinden veya fax'la 1 ve 2. maddeyi gerçekleştirmek..
İşler bana çok karışık geldi. O yüzden yazma gereği duydum. Com.tr uzantılı domain alan varsa, yukarıdakileri okuyarak, işlem yanlışı varsa lütfen uyarabilirmi. Tabi aynı şekilde işlemler doğru isede doğru diye uyarabilirmisiniz ??
Not: domain web ile ilgili (gifjpeg.com.tr gibi)