View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 04.11.2003   #3 (permalink)
erdemugur

Yer: Ankara
Selam herkese,
tamda bu konuda biraz dertli olduğum bir dönemde bu konuya rastlayınca dayanamadım birkaç satır birşeyler yazayım dedim.işte bu konuyla ilgili yaşadığım bir durum ve konuyla ilgili nacizane düşüncelerim.
Geçenlerde gazetede rastladığım bir iş ilanı için görüşmeye gittim,ilan aynen şöyleydi " ASP ve PHP bilen web programcılar ve web Tasarımcılar"
web programcı ve ASP kelimelerini bir arada görünce atladım hemen,ASP becerime güvendiğim için, ve PHP'yi hiç önemsemedim çünkü web programcılar diyodu,yani ikisinide bir kişiden istemezler diye düşündüm.Neyse bir form doldurdum, ön görüşme için eleman alımından sorumlu kişiyle görüştüm, ve görüşme sırasında gördümki adamlar "web programcı" adı altında web adına herşeyden acayip anlayan adam arıyolar.Tamam bu konuyla ilgilenen kişi kendine bir çok konuda belirli bir birikim yapmalı, ama web teknolojilerinin yani programlama dilleri ve grafik programlarının hepsi aynı koltuğa sığacak karpuzlar değil bence.
Bir insanın her şeyi mükemmel bilmesi diye bir şey olamaz, biliyorum diyen kendini kandırır, aslında hiçbirşey bilmiyordur, bildiğini sandığı birçok şeyde yarım yamalakdır.İş böyle olunca ASP ve PHP gibi iki web programlama dilinide delilercesine bilen birisini aramak bu konulardan herhangi birisine sahip ve gerçekten becerikli kişilere yapılan en büyük haksızlıkdır.Bir kişi sadece bir konuda uzman olabilir,uzmanlık konusu dışındaki herşey kişi için artı birikimdir ve gerçekte uzmanlık konusu kadar derin ve değerli değildir.
Bu durumla ilgili ScottJr'un dediği koordineli çalışma ve verim meselesine gelince, iş verimini arttırmak düşüncesiyle böyle bir tercih yapmaya gitmek bence web programcı ve web tasarımcısı ve hatta grafiker kişilerin bilgi ve becerilerini bir potada eritemeyen yani bunlar arasındaki koordinasyonu sağlayamayan veya sağlamaktan, yani asli görevinden, kaçınan yöneticinin yanlış tercihinin sonucudur.Umarım insanlar bundan vazgeçerler.
Birde ben bu bir kişiden "bin" kişilik iş ve yetenek isteme olayının ülkemiz koşullarında daha çok gameover'ın dediği gibi maddi bir tercih olduğunu düşünüyorum.

saygılar.
erdemugur şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin