Uzun bir cevap ama dolu dolu lütfen kızmayın.
Yaşam destek sistemi:
Hatırlarsanız 2. filmde Neo ile konuşan ak saçlı bir senatör vardı. Uyku tutmamış ve katlardan birinde oturmuşlardı. Bu makinelerin ne yaptığını anlıyorum diyerek yaşam destek sistemlerini göstermişti. Ama kısaca senin ne işe yaradığını bilmiyorum.
O sahnelerde bir geri dönüşüm ve enerji sistemi gördüğümü belli belirsiz hatırlıyorum.
3. filmde kadın bomba yapmak için dibek tabir edilen buğdayı una çevirmek için kullanılan sarmısak dövücü gibi bir sistem kullanıyordu.
Önermeler
1- Ortamda tahıl üretiliyor.
2- Matrix'in beslenme sisteminden yararlanıyor olabilirler (İnsan tarlaları için kullanılan besleyici sıvı akışı). Bir çeşit parazit hayat.
3- Matrix Atık sisteminden de yararlanıyor olabilirler. Sonuçta Neo Matrix'ten gerçek dünyaya atık sistemi ile atıldı. Aynı atık sistemine Zion bağlanmış olabilir.
4- Topraksız tarım yapılıyor olabilir.
5- Güneş yerine dev aydınlatma sistemleri bulunmuş olabilir.
6- Zion enerji için yine Matrix'e parazit olabilir ya da makinelerin
enerjisiz kaldık anne feryatlarıyla nedense akıllarına gelmeyen nükleer reaktörlerden yararlanıyor olabilirler.
7- 2.filmde Neo Matrix'ten çıkışta karşılanınca herkes
oğlumu da kurtarıp uyandır babamı da kurtar deyip üzerine saldırmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam daha sonra onlara bırakılan hediyelerde yiyecek veya çiçek vardı. Yanlış hatırlama ihtimalim fazla.
8-Eğer yeraltında sağ kalan hayvan varsa onları yiyorlardır. Ama yoksa tüm bu beslenme ve güneş görmeme sorununa karşın neden Mopheus'un her filmde daha irileştiğini, beyaz ırktan insanların neden bembeyaz bir kireç surata sahip olmadıkları, dişlerinin neden dökülmediği, çocuklarda neden Raşitizm görünmediği, yaşlıların nasıl olupta kemik erimesinden etkilenmediğini açıklamak biraz zor oluyor.
Gönderme : Maymunlar cehennemi-> sağ kalan insanlarla karşılaştıklarında o insanlar ne haldeydi, ne renkti, saçları var mıydı?
9-Matrix'te yemek yemek zamanı İnsan tarlalarınında yemek zamanı aynı olmalı.
Ne demek bu ? Bağlı insanlardan biri Mcdonalds'ta yemek yediğine inanıyorsa sistem onu lapalarla besleyici sıvılarla tam o anda beslemeli. Yoksa vücut şoka girer. Beyin yemek yedim der insülin salgılar sindirim sistemi çalışır. ve güm.
Buradan çıkan sonuç Ziondaki insanlar gemilerden Matrix'e girince yemek yememelidir. Örneğin 1. filmde Ajan Smith'e bilgi veren ajanımız restoranda yemek yiyemez. Çünkü orada dayak yiyince burda ölen orda yemek yiyince burda doydum sinyali üretir. Öyleyse bu mankenlerin neden zapzayıf olduğunun bir delilidir. Matrix az yemek tüketelim diye bizi zayıflığa özendiriyor olabilir.

Daha devam etmeyeyim benden bu kadar.