View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 12.01.2004   #95 (permalink)
Kuen

Kuen's Avatar

Yer: istanbul
Re: Freelance Fiyatlandırma nasıl olmalı ?

Bende yaklaşık 4-5 yıldır bu konu ile meşgulüm fakat gerekli özeni gösterememem ve araya askerliğin girmesi ile freelance olarak piyasaya girme sürem uzadı. Neyseki askerliğimin bitmesi ile yaklaşık 6 aydır Bir firmada sabit maaşlı çalışıp hafta sonu ve akşamları proje bazında maaşlı çalışıyorum, eğer bir toplantı olacak ise benimde adımın listede geçmesini isterim.

Size bu konu ile olmasada yaşadım bir tecrübeden bahsetmek istiyorum.
Askerliğini yapan arkadaşlar bilir en azından %90'ı bilir. Askerde tertipcilik (devrecilik vs.) vardır, belli kuralları vardır ve herkez buna uymak zorundadır. Uymayanlar içinde geniş çözüm yöntemleri vardır.

Tertipcilikte en önemlisi bir birini kollamaktır, ve tertipciliğin olduğu her birlikte huzur adalet vardır. Kısa vadede anlaşılması zordur fakat uzun vadede böyledir.
(İki söz var.
Uğur mumcunun: bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunamaz.
2.kimin olduğunu bilmiyorum: insanlara alabileceği kadar bilgi veriniz.

piyasaya yeni girmiş bilgi düzeyi az olan kişiler'ide düşünmek gerekiyor onlarda bi yerden başlamak zorundalar ama bilgisi dahilinde işler yapabilirler iş almak için fiyatı karşı tarafın istediği kadar aşşağıya çekebilirler, burda asıl mesele freelance olarak iş yapan arkadaşların bu seviyedeki kişileri bilgilendirmelidir.Önce kendi düzeyindeki kişileri bir araya toplayıp kendi yaptığı işleri belli stantartlara oturtmalıdırlar (ki şuan forumda bu tartışılıyor) sonrada fiyatı aşşağı çeken unsurlar için önlemler almalıdırlar soruna yönelik çözümler üretilmelidir tam sonuç çıkmayabilir ama sonuç tatmin edici düzeye gelebilir.)

Bu örneği neden verdim bence örgütlenen birbirini kollayan her ortamda adelet,başarı, sözünü geçirme,istediğini almabilmeyi başarır. Fiyat politikaları belirlenirkende örgütlenilmelidir, aradan mutlaka oyun bozanlar çıkar onlar için bişe yapılamaz ama amacınızı gerçekleştirebilirsiniz . Biraz garip oldu ama bende dernek veya her hangi bi platformda birbirini kollayan freelance iş yapan arkadaşları görmek isterim doğrusu.
sonuçta yapılanlar hepimizin çıkarına olur.

birde bi arkadaşımızın yazdığı ajans ile freelance arasındaki fiyatların sürekli birbirini aşşağıya çektiği fikrine tamamen katılıyorum. Fiyatlar belirlenirken ajansların giderleri göz önüne alınmalı freelance olarak çalışan kişilerde bu fiyatlara göre fiyat belirlemeliki örnekteki sorun oluşup sürekli fiyatlar karşılıkla aşşağıya inmemesi sağlanmalıdır.

şuan bildiğim kadarı ile türkiyede 1.5 milyon internet kullanıcısı var bu sayı yaklaşık 5 yıl içinde benim tahminlerime göre 8-10 milyon olacaktır, pazar büyüyecektir, bugün oluşturulacak standartlar çok faydalı olacaktır eğer oluşturalabilirse, çoğu kişi bilinçli şekilde fiyat belirleyip istediği zaman rest çekecektir

vakit yoktu dağıldı biraz idare edin lütfen