Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kullanıcı Hizmetleri » Agora » Grafik ve Web Tasarım Konularında Bilgilendirme İsteğim

Agora Dileyen herkesin üye olmadan da sorularını yöneltebilecekleri forum bölümü. Kullanım şartları ve gönderilen konularda dikkat edilmesi gerekenler için bölüm duyurusuna bakabilirsiniz.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 07.03.2007   #1 (permalink)
Ahmet BAŞKABAK

Grafik ve Web Tasarım Konularında Bilgilendirme İsteğim

Merhaba.

18 yaşındayım ve 6 senelik bilgisayar kullanıcısıyım. Grafik ve Web Tasarım konularında gelişmek istiyorum. Bu konuda herhangi bir geçmişim yok. Bir gün yatağımdan kalkıp Grafiker ve Web Tasarımcı olucam demedim elbette . Uzun zamandır düşündüğüm birşey sonunda ön plana çıkardım. Sizden rica ediyorum beni bu konuda yapmam gerekenler için yönlendirin.

Profesyonel bir yönlendirme istiyorum ki geleceğimi buna bağlıycam.

-Hangi programları kullanmam gerekiyor?
-Kullanacağım programlar hakkında en iyi kitap ve dergiler nelerdir? / "İngilizce bilmiyorum".
-Grafik ve Web Tasarım dallarında gelişmem için yapmam gereken diğer fiiller nelerdir?
-(?)
-(?)
-(?)

Aklıma şuan başka maddeler gelmiyor. Zaten Zoque.Net Grafik ve Web Tasarım konularında "profesyonel" ve "sektör"de yer edinmiş kişilerin bulunduğu bir yer olduğu için beni yönlendirecek olan maddelerin sayısı baya uzayacaktır.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Teşekkür Ederim.

del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 07.03.2007   #2 (permalink)
MGoktas

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17
Re: Grafik ve Web Tasarım Konularında Bilgilendirme İsteğim

Ben baskılı işler üzerinde 7 yıldır çalışıyorum. Photoshop ve Freehand programlarını -baskılı işler alanında- gerektiğinden biraz fazlasıyla biliyorum. Ben Anadolu'dayım. İstanbul'da bu iş Anadolu'ya göre daha iyidir diye biliyorum. Fakat ben şahsen internet teknolojilerinin, baskılı işlerden daha cazip olduğunu düşünüyorum.

Baskılı işlerde uzman olmak, idealist bir tasarımcı olmak, seçici olmak için uzun bir zamana ihtiyacınız var. Ve çok çalışıp çok araştırmaya. Ve ayrıca sağlam bir hayalgücüne. Bütün tasarım işlerinde durum böyle elbette.

Adobe Photoshop ve bir vektörel program (Freehand 1. tavsiyem, Illustratör ya da Corel Draw) öğrenmeniz şart. Programları kitaptan öğrenmeyi denemeyin bence. Bilen kişilerle bir bağlantı kurun, bir iş yapmaya başlayın ve sorarak/kurcalayarak öğrenin. Sadece net bir şekilde "şu nasıl yapılır" gibi bir soru için kitaba ya da internete başvurun.

Eğer geleceğinizi grafik tasarıma bağladıysanız "en asgari olarak" bu işten geçinebilirsiniz. Daha ötesi tabi ki size bağlı.

Web tasarım konusunda diğer arkadaşlardan tavsiye gelecektir. Benim de henüz yeni başladığım ve acemi olduğum bir alan.
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 07.03.2007   #3 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1

Şu an vaktim kısıtlı olduğu için iki şey eklemek istiyorum.

1- İngilizce öğren.
2- Web tasarımı sektöründe çalışacaksan iyi para kazanman için önünde iki yol var;

a) İşini çok iyi yapman.
b) Ağzının iyi laf yapması..

a) İşini iyi yapan tasarımcılar;
Eğer işini iyi yapıyorsan, her meslekte olduğu gibi web tasarımcılığı yaparak iyi para kazanabilirsin. Ama işini iyi yapman yeterli değil. Aynı zamanda disiplin ve çok çalışma şart iyi kazanmak için. Ve sabır..

b) Ağzı laf yapan tasarımcılar
Ağzın iyi laf yapıyorsa kötü site de yapsan çok para kazanabilirsin. Hatta hiç site yapmadan, başka tasarımcıların üzerinden de para kazanabilirsin. Ya da template bozması siteleri müşterilerine yedirip seri iş yaparak da para kazanabilirsin. Çok para kazanabilmek için "empati" denen şeyi öldürmelisin. Kendin için istemediğini başkalarına layık görerek hızlı ve seri iş çıkarabilirsin. Eğer aldığın işleri kendine yapıyormuşcasına sahiplenerek iş yaparsan işler biraz yavaş ilerler..

Vakit kısıtlı olduğu için yüzeysel geçiyorum;

Web sitesi yaparak zengin olan birini görmedim, ama web sitesi yaparak güzel bir hayat süren insanlar gördüm. İşler ne kadar sana bağımlıysa o kadar az kazanırsın bence. Ne kadar aracı firma ile çalışırsan o kadar az yorulur, o kadar fazla kazanabilirsin.

Baskı mı web mi dersen; hem baskı hem web derim.. İkisini de tecrübe et, sonra kendin seç..
A mı B mi dersen (AmıdiyimBmidiyim) hem işini iyi yap, hem de ağız egzersizlerine başla derim. İşini satamazsan işini iyi de yapsan piyasan dar olur..

bitti..
David Wenham şu an çevrimdışı  
Old 07.03.2007   #4 (permalink)
alp3r

Yer: Istanbul

Çoğunluk, web tasarım mesleğini (!) sadece para kazanmak amacı güderek yapabilir.Ama şu an ülke ya da dünya genelinde isim yapmış kuruluşlar yaratıcılığı seçer. Hem iyi kazanırlar, hem de işleri kaliteli olur. Şahsi görüşüm bu işe biraz da sanatsal açıdan bakılmasıdır. Teorik bilgi olur, programlama dillerini, grafik programlarını yalamış yutmuş olabilirsin fakat yaratıcılığın olmadan nereye kadar gidebilirsin ki? Bunun gelişmesi için de çok fazla tasarım incelemek, gezmek, görmek gerektiği kanaatindeyim.

Web tasarım konusundaki önerilerim;
başlangıç olarak html ve css öğrenmen. (Dreamweaver programı yardımcı olacaktır)
Yeterli ölçüde öğrendiğine inandıktan sonra javascript ve kullanmak istediğin programlama dilini öğrenebilirsin.

Mesaj alp3r tarafından 07.03.2007 (16:01) yeniden düzenlendi..
alp3r şu an çevrimdışı  
Old 07.03.2007   #5 (permalink)
David Wenham

David Wenham's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1

Web tasarımcı olmak istiyorsan ilk öğrenmen gereken 3 temel şey var;

1- Photoshop (Fireworks da olabilir, ama benim tercihim her zaman PS dir..)
2- HTML (Bence Dreamweaver ı HTML öğrenmek için araç yap, amacın Dreamweaver öğrenmek değil HTML öğrenmek olsun..)
3- CSS

İlerleyen zamanlarda öğrenmene gereken birkaç şey daha olacak. Flash gibi. Ama temel olarak üsttekileri öğrenmen senin için iyi bir adım olacaktır. İlerledikçe neleri öğrenmen gerektiğini zaten kendinde görebileceksin..
David Wenham şu an çevrimdışı  
Old 07.03.2007   #6 (permalink)
s5prin

s5prin's Avatar

Yer: istanbul

Başlığı açan adam nereye uçmuş ben onu anlamadım...
Old 07.03.2007   #7 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169

Alıntı:
s5prin tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
bu bölüme konu göndermek icin üye olma sarti bulunmuyor. gönderilen konular uygun bulunmasi durumunda yönetici onayindan sonra burada yayinlaniyor. bölüm aciklamasinda da bununla ilgili olarak bölüm duyurusuna bakin deniyor, ama ben o duyuruyu hala daha yap(a)madim.

Alıntı:
Agora Dileyen herkesin üye olmadan da sorularını yöneltebilecekleri forum bölümü. Kullanım şartları ve gönderilen konularda dikkat edilmesi gerekenler için bölüm duyurusuna bakabilirsiniz.
cihangir şu an çevrimdışı  
Old 10.03.2007   #8 (permalink)
Ahmet BAŞKABAK

Ahmet BAŞKABAK's Avatar

Yer: Bursa

Alıntı:
Buradayım hocam . Üye oldum ancak onaylanması bir kaç gün aldı. Yöneticilere teşekkür ederim bu hususta.

MGoktas, David Wenham ve alp3r ilginiz/alakanız ve önerileriniz için teşekkür ederim.
Ahmet BAŞKABAK şu an çevrimdışı  
Old 10.03.2007   #9 (permalink)
s5prin

s5prin's Avatar

Yer: istanbul

O zaman ben de kayıtsız kalmayayım bu konuda birkaç şey söyleyeyim.

Öncelikle İnglizce öğren. Bu, teknoloji alanında ne yaparsan yap ilk kural sayılabilir. Aslında ilk kural "meraklı ol" dur ama bunu zaten varsayıyorum.

Eğer bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorsan en çok zevk aldığın konuda uzmanlaşmaya bak. Çünkü teknoljinin ilerlemesiyle meslekler gitgide dallanıp budaklanıyor. Örneğin çok değil on sene önce web tasarımcısı diye bir meslek vardı, artık yok. Artık veritabanı tasarımcısı, web programcısı, içerik mühendisi, kullanılabilirlik uzmanı vs. meslekler var. Meslek olarak yapacaksan büyük projelerde çalışacaksın demektir, bu da bahsettiğim uzmanlaşmayı gerektirir.

Diğerleri hakkında mutlaka ortalama bir kullanıcıdan fazla bilgin olacak zamanla ama kendimden örnek vermek gerekirse html (arabirim tasarımı) veya grafik vs. ile uğraşırken çok sıkılıyorum ve çok yavaş iş çıkarıyorum. Ama iş zor analitik problemlere, içerik yönetimine, php'ye mysql'e gelince çok zevk alıyorum ve hızlı çalışıyorum...

Öğrenmenin en kestirme yolu da denemektir. Acaba nasıl yapılır dediğin herşeyi oturup yapmaya çalışmaktır. Okul, kurs, kitap, dergi hepsi "kaynak" olmaktan öteye gidemez.

M.Jordan sanıldığı gibi NBA'in en skorer oyuncusu değil, en çok şut atan oyuncusudur...
Old 10.03.2007   #10 (permalink)
Ahmet BAŞKABAK

Ahmet BAŞKABAK's Avatar

Yer: Bursa

Alıntı:
O zaman ben de kayıtsız kalmayayım bu konuda birkaç şey söyleyeyim.
s5prin çok teşekkür ederim.

Alıntı:
Öğrenmenin en kestirme yolu da denemektir. Acaba nasıl yapılır dediğin herşeyi oturup yapmaya çalışmaktır. Okul, kurs, kitap, dergi hepsi "kaynak" olmaktan öteye gidemez.
Ben ginede elimde kaynak olmasını istiyorum.
Forumda arkadaşlar yardımcı oldular.

+HTML --> Allah'ın emri.
+CSS -->Allah'ın emri.
+Photoshop -->Allah'ın emri.
+Fireworks -->Allah'ın emri.
+Dreamweaver --> Allah'ın emri.

Başlangıç olarak fazla(mı?) bilmiyorum ama "baya baya" geç kaldığımın farkındayım.

ASP, PHP v.s gibi konulara girmeme nedenim bu işi iki arkadaş olarak yapmak isteyimiz. Kodlama konusu ona ait. Tasarım konusuda bana ait olarak ilerlemek istiyoruz. (Bu sistem bizi yavaşlatır mı sorusu biraz kafamı kurcalıyor).

Alıntı:
M.Jordan sanıldığı gibi NBA'in en skorer oyuncusu değil, en çok şut atan oyuncusudur...
Güzel Örnek.
Ahmet BAŞKABAK şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler
istegim , bilgilendirme , konularinda , tasarim , web , grafik

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com Yenibiristihdam.com

Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image