Zoque.Forum
»
Grafik Tabletler Hakkında
|
| Agora Dileyen herkesin üye olmadan da sorularını yöneltebilecekleri forum bölümü. Kullanım şartları ve gönderilen konularda dikkat edilmesi gerekenler için bölüm duyurusuna bakabilirsiniz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Grafik Tabletler Hakkında
Merhaba. Grafik tabletler konusunda beni bilgilendirebilir misiniz? Tableti mouse yerine kullanmak adına almayı planlıyorum. Çizim yapabilecek seviyede değilim ama gene de table üzerinde çalışmalar yaparak uzun vadede kendimi geliştirme arzusundayım. Bu şartlarda nasıl bir tablet almamı tavsiye edersiniz?
Konu ile pek alakalı değil ama birkaç da ayrıntı sorusu sormak istiyorum? Tabletler hakkında hiçbir bilgm yok. Ebat konusu ne derece önemlidir ,büyüklüğün ya da küçüklüğün dezavantajları ve avantajları nedir? Maxcom'un bu alanda lider olduğunu okudum. Peki UC Logic alınmaya değer midir? Cevaplar için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Grafk Tabletler Hakkında
Tabletlerin kullanımı kolaydır ama mouse dan sonra alışma süresi gerekir.
Elde çizim yapabiln kişiler için mükemel bir çözümdür. Normal mouse kullanımı yerine pek tavsiye etmem, sadece çizim yapmak amacı ile kullanılırsa rahatlık sğlar. detaylı çizim için büyük boyutlard olması rahatınız için gereklidir. başilangıç için orta boyu tavsiye ederim. Kimi tabletlerin üstünde kendi mouse u da kullanılabiliyor. bunlar pilsiz ve kablosuz oluyor, ama yine de normal mouse un yerini tutmuyor.İlk temsilcilerinden biri wacom tablet lerdir ve fiyatları biraz pahalıdır. Yerine alternatif markalar şu anda piyasada bulunmaktadır. Fiyatları konusunda bir süredir piyasadan uzak kaldığım için bilgi veremiyorum. Bazı tekstil firması stilistlerine satışlarım olmuştu ve hala kullanıyorlar. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: GAZİANTEP
|
Re: Grafik Tabletler Hakkında
Tablet kullanmak insana çizim esnasında farklı hisler veriyor.Arkadaşımızın da dediği gibi kağıt üzerinde çizme yeteneğin varsa senin çok iyi bir deneyim olur.Ama unutma tablet alırken teknik desteği iyi olan bi yerden al ben çok sorun yaşadım da...
Yedek kalemi olursa çok iyi olur. BAŞARILAR.... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben tabletlerle ilgili deneyimimi ve tavsiyelerimi ileteyim sizlere . Açıkçası insanın çizim yeteneğide olsa tablette çizim yapmak normal kağıda çizmekten biraz daha zor çünkü her hareketinizi algılıyor ve çok dikkatli olmak gerekiyor . Tabi tabletin hassasiyetine görede değişiyor çizimin zorlukları . Tavsiye edeceğim tablet ise WACOM GRAPHIRE serisi başlangıç için en ideali bence . Tablette diğer markalar pek iyi değil açıkçası .
Bende TRUST ' ın tableti var mesela hiç memnun değilim çünkü hassasiyet neredeyse sıfır ve çizimde çok yavaş kalıyor o yüzden TRUST'ı tavsiye etmem . |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Açıkcası WACOM'dan başka tablet önermiyorum. Çalışma yapacağınız alanı düşünmeniz gerekiyor ama başlangıç olarak A6 boyutu sizin işinizi görür diye düşünyorum. Fiyat olarak fazla gelebilir ama bu konuda tek oldukları da aşikar. Fareyle de çizim yapmıyorsunuz anladığım kadarıyla; o nedenle tabletle çizime başlamanız daha kolay olacaktır. Ama yine de bir alışma süresi gerektiriyor. Fare olarak kullanımına da alışabilirsiniz kullandıkça...Tablet süper bişiiiiiii
![]()
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!