|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
embeded fonts
Merhaba arkadaşlar Ben bir site yapmak istiyorum ancak sitenin tasarımı sitede kullanılacak fontlara göre yapıldı ve bu fontlar muhtemelen ziyaretçilerin çoğunda bulunamayacak fontlar. Kullanıcı kendisinde olmayan fontlarıda görebilmeli yani. Bildiğim kadarıyla bu fontları dönüştürüp server'a yerleştirip HTML dosyasında buna link vermek gerekiyor, ama bunu nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Sırf bu font olayı için siteyi baştan aşağı Macromedia flash kullanarakta yapmak istemiyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi? Temel derdim client bilgisayarda olmayan fontlarıda kullanıcıya gösterebilmek. Ne şekilde çözümünüz varsa o şekilde yapabilirim yeterki Macromedia flash olmasın çünkü sitenin şu anda yayınlanan geçici versiyonu zaten Macromedia flash ve yüklenmesi problem oluyor. İsterseniz sitenin flash halini ziyaret edebilirsiniz. http://www.ikinokta.com Şimdiden teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
merhaba,
font yükleme CSS ile yapılıyor. 1- fontface (MS) 2- font_embed (MS) 3- @font-face bu link taslak fazla kurcalama ![]() Not: NS içinde bir yöntem var sanırım ama ben hala çözemedim. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
NS için font yükleme şöyle yapılıyormuş
ilk olarak bir *.pfr dosyası lazım (o nasıl yapılır )dosya sayfaya <link rel="fontdef" src="*.pfr"> tag ı yardımı ile yükleniyor Örnek: Kod:
<HTML> <head> <title>Netscape - font(embed)</title> <link rel="fontdef" src="fontdef1.pfr"> </head> <body> <font face="Baskerville Italic BT" point-size="18"> <h1>Baskerville Italic BTC </h1> </font> </body> </HTML> Yukarıdaki yazdıgım kodlar NS 4.05 çalıştı Yeni NS versiyonlarında belki iptal olmuştur ? |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Biolight çabalarınn için çok teşekkür ederim ancak ben bu font sorununu internet Explorer'da bile çözemedim ki nescape'e bakayım. Yaw bak ne güzel netscape'te link filan yapıyoruz, IE'de böyle bir link filan verilmiyormu? Ben birşeyler denedim ama hala olmadı. Türkçe karakterler yazıyorum normalde font bunu destekliyor, ancek gelgelelim Explorer'da saçmalıyor.
Sen IE'de böyle birşeyi yapabildiysen bana örnek birşeyler gönderebilirsen çok sevinirim. Teşekkrüler... |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Style Sheet e embed ederken weft' i kullanıyorsunuz değil mi ?
Yoksa IE için yeni yöntemler çıktı da haberim mi yok ? Ben 1 sene önce bu tip bir şey yapmıştım gayet te hoş olmuştu. Dosyaları bulursam göndererim...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Yukarıda verdiğim linklerde pek çok örnek var esasında.
ilk olarak bir *.eot dosyası oluşturman lazım sonra CSS deki @font-face yöntemi ile sayfaya fontunu yükleyebiliyorsun. Örnek: Kod:
<HTML> <head> <title>MS - font(embed)</title> <style type="text/CSS"> @font-face { font-family:P22DV;src:url(PDAVINC3.eot); } p { font-size:27px;font-family:P22DV; } .denek { font-size:50px;font-family:P22DV; } </style> </head> <body> DENEME <p>DENEME</p> <span class="denek">D</span>ENEME </body> </HTML> MS bedava olarak dağıttığı WEFT programı sayesinde *.eot dosyaları oluşturuluyor. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Evet ben o şekilde yapmıştyım gayet kolay oldu.
Gerçi küçük çapta ilk bir zorlandık ama olmuştu yani. Zaten biolight çoğu linki vermiş. Bir kaç ayrıntı aklımda kalan... EOT dosyası oluştururken de URL' lere dikkat. Gereksiz karakterleri kaldırıp dosya da boyutu düşürülebilir.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!