Zoque.Forum
»
yatay-dikey kaydırma iptali
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
yatay-dikey kaydırma iptali
daha önce de forumda geçmişti ve bir çözüm bulunamamıştı sanırım. aklımdayken yazayım istedim.
yatay ya da dikey kaydırmayı iptal etmek için; örnek kullanım: yatay Kod:
<body style="overflow-x:hidden"> Kod:
<body style="overflow-y:hidden"> yatay Kod:
document.body.style.overflowX='hidden' Kod:
document.body.style.overflowY='hidden'
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
evet, atilla açıklamış.
overflow-x, yatay eksende; overflow-y düşey eksende kaydırmayı iptal ediyor. yani yatay olarak ya da düşey olarak içerik olsa da sayfada kaydırma çubuğu çıkmıyor. bazı durumlarda düşey içerik olsa da buglardan dolayı ya da bazı çözünürlük uyumsuzluklarından kaynaklı yatay kaydırma çubuğu da çıkabiliyor. ya da bazı tarayıcılarda yatay kaydırma varsa düşey kaydırma çubuğu da kaydırma olmasa da beliriveriyor. bu gibi durumlarda sayfanın tümünde kaymayı iptal edemeyeceğimizden böyle bir çözüm yolu kullanılabilir.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Re: yatay-dikey kaydırma iptali
konu epey eski, ancak güncel
![]() div tagı üzerinde overflow-x:hidden çalışmıyor. buna ne gibi bir çözüm bulunabilir¿ Kod:
<div style="position:absolute;width:100px;height:100px;overflow:scroll;"> deneme1<br>deneme2<br>deneme3<br>deneme4<br>deneme5<br>deneme6<br> deneme7<br>deneme8<br>deneme9<br>deneme10 </div> şu halde ise, overflow uygulanmamışçasına.. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
yatay dikey scroll bar (scrollbar) iptali, kaydırma çubuğu da diyoruz türkçe. daha şık duruyor hem.
arama fasilitesine yardım amaçlı ekledik. bakınız, problem oluyor sonra.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
konuya ait bi tecrubemi paylaşmak isterim. iframe ile çalıştığım bir projede tablo içerisinde (Yada dışında) bir metin veya metin - resim dokumanı bulunuyor. ve bu tablonun genişliği iframe in genişliğinden küçük olmasına rağmen daima yatay scroll barlar çıkıyor. Ben sadece dikey çıkmasını istesem bile bir türlü olmuoyr. Bu overflow kodlarıda bir işe yaramıyor ve deneye deneye şunu keşfeediyorum.
iframe in içinde açılan dokumanın body style ına width değeri ekleyince ve bu değer iframein boyutundan küçük olunca bu yatay kaydırma çubukları kalkıyor. bilginize !!!!...... HTML Code:
body {
margin: 10px;
width: 350px;
}
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
painkiller bahsettiğin CSS dosyası yaratıp yazmam mı gerekiyor? CSS özürlü bir insanım.
![]() ayrıca iframe'in yatay scroll şeklinde gezilebilmesini istiyorum ama maalesef ya hep ya hiç oluyor. Yardım edebilir misiniz?
Portfolio Mesaj refo tarafından 12.11.2006 (14:13) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!