Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » ://www » Arsiv Bölümü » <iframe> ve boyutlandırma.

Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir).

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 10.03.2004   #21 (permalink)
biolight

biolight's Avatar

Yer: Antalya
Re: <iframe> ve boyutlandırma.

kaynamaz kaynamaz da sorunu ben hala anlamaya çalışıyorum
anladıgım şekilde çevabı yazayım.
her hangi bir iframe veya sayfa içindeki bir link i hangi iframede açmak istiyorsan
o link in target ine açılmasını istediğin iframenin name ini yazman gerekir.
doğrumu anlamışım :s
biolight şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 10.03.2004   #22 (permalink)
La Haine

Yer: istanbul

eyv..

index.HTML'deki bir link'e tıkladığımızda 1. iframe'e gelen HTML {örneğin; yazilar.HTML} deki linklere tıkladığımızda, farklı ve 2. iframe'e gelecek olan {ilk_yazi.HTML} yi kotaramıyorum..

//
yazilar.HTML'de target=myiframe değilde,
sanki script index.HTML'de "kaldığı" için; ../myiframe yazıcakmışız hissine kapılıyorum..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 10.03.2004   #23 (permalink)
pixage

pixage's Avatar

Görsel: 3

Eger yanlış anlamadıysam, index.htm'de iki adet iframe'in var ve, bu iki iframeden birindeki linkle diğerinde sayfa açtırmak istiyorsun..

Yaptığım denemeler,iframe içindeki linkteki kodun target="hedefIframeAdı" şeklinde sorunsuz çalıştığını gösteriyor. (Platform; IE 6.0 PC)

Kolay Gelsin..
pixage şu an çevrimdışı  
Old 10.03.2004   #24 (permalink)
cekirge

cekirge's Avatar

Yer: Brobdingnag

benim de anladığım aynı. yapılacak olan şey iframe namelerine göre targettan göndermek. ( soru kadar karışık oldu değil mi. )
Old 10.03.2004   #25 (permalink)
La Haine

iframe'in içinde bulunduğu layer ya da table'ın, yukseklik ve genişliği olmaması mı gerekiyor peki?!

çünkü, ikinci iframe'i göstermeyi sağladım ama sanki 20x60'lık bir cell gibi duruyor..
iframe'in içinde bulunduığu layer'ın W, H'sini silince de durum değişmedi..

</div>
<div id="Layer2" style="position:absolute; right:40px; top:466px; z-index:4">
<iframe name="myiframe" src="empty.HTML" scrolling="auto" frameborder="1" style="width:1px; height:1px;" marginwidth="0px" marginheight="0px" onload="autoIframe();"></iframe>
</div>

Mesaj La Haine tarafından 10.03.2004 (11:03) yeniden düzenlendi.. Açıklama: //kod ekledim..
La Haine şu an çevrimdışı  
Old 10.03.2004   #26 (permalink)
pixage

pixage's Avatar

Görsel: 3

Peki autoIframe fonksiyonunun bir kopyasını ikinci iframe içinde uyguladınmı...
Biolight'ın yazdığı fonksiyon sadece myiframe isimli iframe'in boyutlarını değiştirir. ikinci iframe için yeni bir fonksiyona ihtiyacın var..

Çok emin olmasamda böyle bişi olacak..

Kod:
<HTML>
<head>
<title>Biolight - iframe(autoWidth & autoHeight)</title>
</head>
<body>
<center>
<a href="sayfa1.HTML" target="myiframe1">Sayfa1</a> / <a href="sayfa2.HTML" target="myiframe2">Sayfa2</a>
<br />
<iframe name="myiframe1" id="myiframe1" src="sayfa1.HTML" scrolling="auto" frameborder="1" style="width:1px;height:1px;" marginwidth="0px" marginheight="0px" onload="autoIframe1();"></iframe><br>
<iframe name="myiframe2" id="myiframe2" src="sayfa2.HTML" scrolling="auto" frameborder="1" style="width:1px;height:1px;" marginwidth="0px" marginheight="0px" onload="autoIframe2();"></iframe>
</center>

<script>
function autoIframe1(){
if(document.all){parent.myiframe1.document.body.scroll="no";}
document.getElementById('myiframe1').style.width="1px";
document.getElementById('myiframe1').style.height="1px";
document.getElementById('myiframe1').style.width=parent.myiframe1.document.body.scrollWidth;
document.getElementById('myiframe1').style.height=parent.myiframe1.document.body.scrollHeight;
}
function autoIframe2(){
if(document.all){parent.myiframe2.document.body.scroll="no";}
document.getElementById('myiframe2').style.width="1px";
document.getElementById('myiframe2').style.height="1px";
document.getElementById('myiframe2').style.width=parent.myiframe2.document.body.scrollWidth;
document.getElementById('myiframe2').style.height=parent.myiframe2.document.body.scrollHeight;
}
document.getElementById('myiframe1').onload=autoIframe1;
document.getElementById('myiframe2').onload=autoIframe2;
</script>
</body>
</HTML>
Büyük olasılıkla sorunun ana kaynağı bu durum...

Kolay Gelsin..
pixage şu an çevrimdışı  
Old 10.03.2004   #27 (permalink)
La Haine

olayı ben dağattım farkındayım ama,
pixage son operasyonun durumla ilişkili değil galiba..

yukarıdaki uyarıları/nızı tekrar ve sakin sakin gözden geçirip yaptım.. cihaz çalıştı.

ancak,
tarafımdan bi "bug" yarattım sanırım. sayfanın bg color'u #000000 ise,
iframe, sanki bir cell'miş ve right-border:1px'miş gibi beyaz bir çizgi oluşuyor.. ama sadece sağda..

ayrıca iframe'e gelicek sayfa'nın border'ı olmasın diye;
document.getElementById('myiframe').style.width="1px"; 'i futursuzca "0px" yapınca da; başa dönüyoruz ve iframe 20x60lık cell'imsi bir şeye dönüşüyor..

{umarım dikkatsizlikten kaynaklı bir şey değildir de, gereksiz enerji harcatmış olmuyorumdur..}
Old 10.03.2004   #28 (permalink)
biolight

biolight's Avatar

pixage ile aynı şeyi anlamıştım bende :s

script te width değerini özellikle 1px yapmıştım çünkü açılacak olan sayfanın width değeri bilinmiyor
yani iframe nin width değeri açılacak olan sayfanın width değerinden küçük olmalı ki iframe de scrool oluşabilsin
bizde bu scroll un boyundan yaralanarak iframe nin boyunu ayarlayabilelim.
eğer width değerini 0px yaparsak bu sefer de iframede scrooll oluşmaz
dolayısıyla iframenin boyutunu default olarak ayarlar
Old 11.03.2004   #29 (permalink)
La Haine

üstad,

biraz da raslantısal olarak sözünü ettiğin durum, benim yapmak istediğime denk gelmiş demek ki. ben de, ikinci iframe'le gelen sayfanın yüksekliği fisk olmasın ki, index.HTML'de asal scroll çıksın diye düşünmüştüm, entresan olmuş raslantı..

en kısa zamanda, ulaştığım/yetiştiğim noktayı size online göstermek isterim, {geç de olsa} üzerinden konuşuruz diye düşünüyorum..

ilginiz için çok teşekkür ederim,
yordum..

görüşmek üzere,
Old 14.03.2004   #30 (permalink)
biolight

biolight's Avatar

multi autoIframe

Sayfada bulunan bir ve birden fazla iframelerin
width ve height değerlerini otomatik algılayıp düzenlemesi için
JavaScript i biraz geliştirdim.

Kod:
<HTML>
<head>
<title>Biolight - iframe(autoWidth & autoHeight) - ie6 - Mozilla Firebird(fox)</title>
</head>
<body>
<center>
<a href="sayfa1.HTML" target="myiframe2">Sayfa1.HTML (target="myiframe2")</a> / <a href="sayfa2.HTML" target="myiframe1">Sayfa2 (target="myiframe1")</a>
<br />
<iframe name="myiframe1" id="myiframe1" src="sayfa1.HTML" scrolling="auto" frameborder="1" style="width:1px;height:1px;" marginwidth="0px" marginheight="0px" onload="autoIframe();"></iframe>
<iframe name="myiframe2" id="myiframe2" src="sayfa2.HTML" scrolling="auto" frameborder="1" style="width:1px;height:1px;" marginwidth="0px" marginheight="0px" onload="autoIframe();"></iframe>
</center>

<script type="text/JavaScript">
/*
JavaScript By : Biolight@mynet.com / 2003
Test Ok : ie6 , Mozilla Firebird/0.7 , Mozilla Firefox/0.8

Açıklama:
Sayfada bulunan bir ve birden fazla iframelerin
width ve height değerlerini otomatik algılar ve düzenler

!!! iframelerde Dikkat edilecek noktalar !!!
- iframeler kendi serverınızda olaması gerekir
- width ve height default değerleri 1px olmalı
- scrolling default değeri auto olmalı
- onload değerine autoiframe() atanmalı
- name ve id değerleri tek tek atanmalı
- JavaScriptin en son kısımda ki açıklamaya Dikkat! 
*/
var k=0;
function autoIframe(bio){
if(document.all){
var bio=event.srcElement.name;
parent[bio].document.body.scroll="no";
var newID=newIDname=bio
}
else{
k++
var kim=bio.currentTarget.nodeName;
var newID=kim+k
bio.currentTarget.setAttribute("id", newID);
var newIDname=document.getElementById(newID).name
}

document.getElementById(newID).style.width="1px";
document.getElementById(newID).style.height="1px";
document.getElementById(newID).style.width=parent[newIDname].document.body.scrollWidth;
document.getElementById(newID).style.height=parent[newIDname].document.body.scrollHeight;
}

if(!document.all){
/*
JavaScript te eklenmesi gereken tek bu kısım dır
sayfanızda onload="autoiframe()" uyguladığınız iframelerin ID ilerini ekleyiniz
*/
document.getElementById('myiframe1').onload=autoIframe;
document.getElementById('myiframe2').onload=autoIframe;

/* açıklama bitti*/
}
</script>

</body>
</HTML>
Test link : iemozautoiframe.html
Yanıt

Etiketler
boyutlandirma , ltiframegt

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi