Zoque.Forum
»
<iframe> ve boyutlandırma.
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
<iframe> ve boyutlandırma.
İframe'in boyutlarını, içinde açılacak olan sayfanın boyutlarına göre ayarlamak mümkünmüdür ? bana js ile yapılabilir gibi geliyo ama yinede durumun içinden çıkamadım.
F1 ...
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Scud, istediğim tam olarak bu değil.
Örnek vermek gerekirse. A.HTML 'in içinde, B isimli bir iframe'imiz var ve bu iframe'in içinde C.HTML ve D.HTML isimli ayrı ayrı sayfalar açıyoruz. Benim istediğim iframe'in boyutlarını C.HTML'in veya D.HTML'in tam görüntülenmesini sağlayabilecek şekilde otomatik boyutlandırabilmek.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
pixage, yapmak istediğini daha somut ve detaylı bir şekilde açıklayabilir misin? forumda, başka bir duruma göre "layer" boyutlandırmayla ilgili bir konu geçmişti yanlış hatırlamıyorsam. bir aramayı dene.
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Antalya
|
Alıntı:
bunu da şu şekilde halledebilirsin.. A.HTML nin içindeki iframenin kodları şu şekilde olsun..: B.HTML ve C HTML nin body tagını da aşağıdaki şekilde değiştirirsen...: Kod:
<body onload="parent.soul.style='width:500px; height:200px'"> bu şekilde olması lazım.. kolay gelsin.. NOT: parent.soul.style içindeki değerler sayfa ile iligli olamsı gereken değerler olsun. mesela C.HTML 500x200 değilse ona göre onu da değiştirmelisin ![]()
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Teşekkürler Scud tam olarak istediğim bu mantıktı aslında ama
ne yazıkki çalıştıramadım. C.HTML'deki verileri parent.soul.style şeklinde aktardığımızda iframe'in o değerlere göre yeniden şekillenmesini tetikleyecek bir eylem olmalı mı? yoksa bunu sürekli kontrol edebilecek bir komut v.s. var mı ? Ayrıca c.HTML'in içindeki değerlerinde dinamik bir şekilde oluşması gerekiyor. (yoksa çok şey mi istiyorum )
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
bu şekilde mutlaka çalışması lazım.
Kod:
<body onload="parent.soul.style.width=500; parent.soul.style.height=200;"> dinamizim den kastını anlamadım... bana örnek verebilirsen örnek sayfalı veya anlatımsal örnekli belirtirsen daha iyi yardımcı olabilirim.. saygılar ![]()
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
yanlış anlamadıysam böyle bir şey istiyorsun
Kod:
<HTML> <head> <title>Biolight - iframe(autoWidth & autoHeight)</title> </head> <body> <iframe name="myiframe" src="kendisayfan.HTML" scrolling="no" frameborder="0" width="1" height="1"></iframe> <script for="window" event="onload"> document.all.myiframe.style.width=parent.myiframe.document.body.scrollWidth; document.all.myiframe.style.height=parent.myiframe.document.body.scrollHeight; </script> </body> </HTML> |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!