Zoque.Forum
»
Table yerine div kullanmak
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
|
Re: Table yerine div kullanmak
Alıntı:
Mesaj ba kubah tarafından 02.08.2005 (19:38) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Alıntı:
Herkese teşekkürler, gorgpix naptın sen öyle ya valla bikaç haftada anca okurum oraları neyse başkaları da yararlanır. Yalnız tam oley derken maalesef bir sorunla karşılaştım. Şöyleki: Kod:
<div style="float:left; width:50%; background-color:red">div1</div> <div style="float:right; width:50%; background-color:blue">div2</div> <div style="width:100%; background-color:black"> <table> <tr><td> Bu bir tablo. </td></tr> </table> </div> Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 02.08.2005 (21:23) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Şöyle birşey işini görür sanırım
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <HTML> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=iso-8859-1"> <title>Untitled Document</title> <style type="text/CSS"> <!-- #container { width: 500px; margin-right: auto; margin-left: auto; } body { text-align: center; margin: 0px; padding: 0px; } #kirmizi { background-color: #FF0000; float: left; height: 250px; width: 250px; } #mavi { background-color: #0099FF; float: left; height: 250px; width: 250px; } #siyah { background-color: #666666; height: 250px; width: 500px; clear: both; position: relative; } table { text-align: center; margin-right: auto; margin-left: auto; } --> </style> </head> <body> <div id="container"> <div id="kirmizi">Kırmızı</div> <div id="mavi">Mavi</div> <div id="siyah"> <table> <tr> <td> Siyah </td> </tr> </table> </div> </div> </body> </HTML> Mavi ve kırmızıdaki yazıların ortalanmasını istemiyorsan align left yap, ayrıca verdiğin her paddingin toplamlarını kutuların yükseklik ve genişliklerinden çıkarmayı unutma. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
Sağol Sercotec, clear özelliğinin ne işe yaradığını bilmiyordum onu koyunca düzeldi.
Bilmeyenler için de kabaca clear'ın özelliğini söyleyeyim: clear, bir elementin yanlarında başka bir float'lanmış elementin bulunmamasını sağlıyor. left, right, both veya none değerlerini alabiliyor. Mesela right derseniz sağında, both derseniz iki tarafında da float elementlerin bulunmasına izin vermiyor. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben de bu aralar CSS ile boğuşuyorum, hazır konu açılmışken ben de bir soru sıkıştırayım;
Bu div'lerin bir "container" div içine yerleştirmenin tam olarak sebebi nedir? Şu anda üzerinde çalıştığım sayfadaki tüm divleri left ve top mesafeleri vererek ayrı ayrı parçalar halinde yerleştirdim. Hepsini bir ana div içine mi yerleştirmeliyim ve neden? |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Container içine yerleştirmenin avantajları şöyledir:
Container genişliği belirlenmiş bir toplayıcı olduğu için sayfa içinde ortalamak daha kolaydır. Float ile yanyana koyduğun iki nesneyi bir container ile toplamaz isen ekran genişliği belli bir değerin altına düştüğü zaman sağda kalan nesne üstteki nesnenin altına gelecektir. Container sayesinde pozisyonlamayı relatif olarak nesnelerin biribirine göre durumuna göre yapmak çok kolaydır. Senin bahsettiğin nesneleri top ve left mesafeleri vererek yerleştirmek position:absolute ile mümkündür, nesneleri ortalanmış sayfada kullanmak istediğin zaman çalışmaz. Şu an hatırlayamadığım başka faydaları da vardır muhakkak, bunlar şimdilik aklıma gelenler... Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
yaptığım sayfayı ortalamadığım için bir sorun yaşamadım sanırım. Yani float kullanmadım hiç. 3 sütunu da top-left mesafesi ile ayarladım.
gerçi container div için soldan mesafe verip, içindeki divleri de float ile daha hızlı yerleştirebilirdim. 3 div'in de top-left pixel ayarlarını yapmak zaman aldı aslında. neden yaptım ki ben öyle, daha yeni farkettim. tatil lazım artık sanırım .açıklama için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Alıntı:
dogru CSS yazımının temelinde HTML sayfasına olabildigince az kod tasımak yatmaktadır. tek basına id'ler ve class'lar yaratılırken bunların hepsinin HTML sayfasına ekstra markup olarak tasınacagını unutmayın. düzensiz CSS dosyaları düzensiz HTML sayfalarına yol açar. bu da ileride site güncellenirken çok bas ağrıtır. Örneğin: Kod:
#container {margin: 0 auto;}
.content_p {padding:2em;}
Kod:
#container {margin: 0 auto;}
#container p {padding:2em;}
aynı sekilde container id'leri yaratılırken yapılacak işi direk HTML selector'ları yapabiliryorsa bunları tercih etmek, HTML sayfanızı temiz tutar. Kod:
#container { margin: 0 auto;}
Kod:
HTML {margin: 0 auto;}
aşırı div yaratma sorunu hakkında öğretici bir makale: http://juicystudio.com/article/div-mania.php
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
Lautreamont teşekkürler sana da verdiğin yazıyı okudum.
Arkadaşlar text-align: center ile bir türlü ortalayamadım sayfamı. Aşağıda sarmalayan bir div ile ortalamaya çalıştığım kod var ama ortalamıyor. Her div'e ayrı bir renk verdim rahat görünmesi için. Bir de float'ları kaldırdım belki sorun ordadır diye ama yine olmadı. Kod:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <HTML> <head> <title>edwe</title> <head> <body> <div style="margin: 0px; text-align: center; background-color: green"> <div style="width: 80px; background-color: yellow"> <div style="width: 80px; background-color: black"> uykyukuy </div> </div> </div> </body> </HTML> Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 03.08.2005 (22:27) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter |