Zoque.Forum
»
Table yerine div kullanmak
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Table yerine div kullanmak
İlk yanlışı nesneleri class ve id olarak tanımlamamakla yapıyorsun, neyin ne olduğunu anlamak çok zor ama mantık şöyle çalışır.
Body'e dersin ki text-align:center yani body içindeki elementleri ortala Container'a dersin ki margin-left,right:auto yani her iki yandan da aynı uzaklıkta dur. (Toplam ekran genişliği - Container genişliği bölü 2) Senin yukarıda yaptığın, gördüğüm kadarıyla nesneyi text-align:center yapılmış bir başka div'in içinde ortalamaya çalışıyorsun ve ayrıca siyah kutuya sağdan ve soldan da marj vermemişsin. Dolayısıyla IE senin görmek istediğini sergilerken, FF nesneyi sola yaslıyor. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Tamam da benim normalde class kullanmadığımı nereden biliyorsun
Sorumu buraya aktarırken daha kolay gözüktüğü için ve direk kopyala yapıştır daha kolay olsun diye özellikle class'tan alıp style=""a koyuyorum.Body'ye ortalatmayı denedim o da olmadı. Ama sen margin: auto kullanırsan FF'de gözükür demişsin dediğim gibi benim yapmak istediğim şey margin: auto'da kaçmak çünkü IE'de çalışmıyor. Bu arada sürüm farkından mı bilmiyorum ama benim IE'de de ortalanmadı. |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
|
Sen yine de problemi yazarken de sistematik olmakdan kaçınma,
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> <title>Untitled Document</title> <style type="text/css"> <!-- body { text-align: center; margin: 0px; padding: 0px; } #container { height: 50px; width: 100%; background-color: #00CC00; } #siyah { height: 50px; width: 100px; margin-right: auto; margin-left: auto; background-color: #000000; } --> </style> </head> <body> <div id="container"> <div id="siyah"></div> </div> </body> </html> Bak bakalım bu kod istediğin etkiyi veriyor mu her ikisinde de... |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Tamam ya ben birinci gösterdiğim örnekte Doctype'ı yazarken hata yapmışım. Nasıl oldu bilmiyorum ama yarım kalmış Doctype (Şimdi forumdakini de düzelttim.). Onu düzeltince IE'de çalıştı, margin'leri de koyunca FF'de ve Opera'da da çalıştı böylece her üçünde de çalışmış oldu. Teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
serco, olayı ele alış şeklin çok hoşuma gitti, elementleri 'capability' -diyeceğim, züppelik anlamayın- yani yaptıkları işlevlerle bağlantılı olarak değerlendirerek vereceğin etkileri kestirmen zaten bu işin temeli; ama bunu da bu şekilde net bir ifadeyle söyleyebilmek ya da bu dilede yazılmış bir yazı okumak ancak insanları doğru yönlendirir sanırım. yoksa herkes, her elementin ne işlevleri olduğunu biliyor/tahmin ediyor, sadece neyi nerede nasıl kullanacağını kestiremiyor.
) diline sağlık diyeyim. |
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
|
Sağol Gencer,
http://penguin.theopalgroup.com/cgi-...electoracle.py burada da girdiğiniz css kodlarını benzer şekilde yorumlayan bir düzenek var, isteyen arkadaşlar kullanabilirler. Kolay gelsin, |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
|
http://www.csscreator.com/version2/pagelayout.php
adresinde de temel css layout'unuzu istediğiniz standarda göre dinamik olarak hazırlayıp css dosyasıyla birlikte size sunuyorlar; öğrenmeye üşenen/ihtiyacı olmayan kişiler için... |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Selam. Arkadaşlar benim uzun süre uğraşıp çözemediğim birşey var bu CSS ile ilgili...
Div'lerin yüksekliklerini(width) 100% yapınca eğer üstlerinde başka bir Div varsa onun yüksekliğini de sayfaya ekliyor ve alta doğru gereksiz bir uzama oluyor. Bunu nasıl engelleriz? |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
|
% cinsinden değer verildiğinde hiyerarşide bir üst elementin %sine göre alacağından, body'nin %100'ünü ifade etmiş oluyorsun ve buna ek olarak başka bir div eklersen de %100+2.div yüksekliği oluyor. yani mantık hatan var.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!