Zoque.Forum
»
Table yerine div kullanmak
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#31 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Re: Table yerine div kullanmak
Hmm.. Pek anlayamadım ama sanırım pek de iyi anlatamadım derdimi.
<div id="a"></div> <div id="b"></div> Body'nin yüksekliği 100%. a'nın 200px. b'yi 100% yapınca sayfa aşağı doğru 200px uzuyor. Bunu nasıl engellerim? Bu mantık hatalı olarabilir. Doğru mantık nedir? |
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
%100 + 200 pixel = %100+200 pixel...yani body %100 ise ve ona 200 pixel ekleyecem dersen kaydırmasız sayfa yüksekliğinin 200 pixel daha yükseğini elde edersin... yükseklikte 1000 gösteren bir ekranda 1200 pixel göstermek istediğinde doğal olarak sayfa uzayacaktır.
|
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Cem, söylediğin şeyi anlayabiliyorum. Div'lerin mantığı tr'lerden ve td'lerden farklı... Ben yapmak istediğimi nasıl yaparım diye soruyorum. Yani alttaki Div'in sayfanın kaydırmasız yüksekliğini kaplamasını nasıl sağlarım?? Öğrenmeye çalıştığım bu. |
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Zamanında ben de o konuya kafa yormuştum ancak malesef browserlar şunu yapamıyor: (daha doğrusu css2 de bunu destekleyebilecek bir mantık bulamadım)
Bakim şu sayfanın yüksekliği kaçmış ? HMMM 800 px, o zaman bunun %100'ü 800 px yapar, ama sahip (web tasarımcısı) bu %100'den 200px'i çıkartmak istiyor, daha doğrusu 200 px lik div dahil iken %100 ekran görüntüsü istiyor. Elmalardan Armutlar çıkmaz. Aslında Mantıken şöyle bir css yazılması lazım oluyor ki , height: %100 - 200 px; (henüz bakmadım ama umarım css3 de vardır bu tip faydalı eklentiler), bu da şu an mümkün değil. Sonuç: Sadece CSS ile bunu çözebilecek bir yöntem bulamadım, bunu ancak js + css2 yi karıştırıp, ekran çözünürlüklerini alıp ekran çözünürlüğüne göre farklı css dosyalarına yönlendirme yapıp sorununu çözebilirsin. Kolay Gelsin... |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Bu konu üzerine yazanların çoğu oldukça bilgili ekteki PDF onlar için tatmin edici olmayacaktır ama benim gibi yeni yeni div e geçenler için çok faydalı.
Aycan Gönenç'in Macline dergisinde yazdığı bir yazının PDF'idir. "Table yerine Div" yazının başlığı. www.aycangonenc.com den > Sayfalar > Macline Yukarıdaki adresde web ile ilgili daha çok faydalı türkçe kaynak var. İlgilenenlere duyurulur.
|
|
|
#40 (permalink) |
|
insanların web standartlarına geçmek istemelerinin nedeni daha erişilebilir ve daha kullanıcı dostu siteler yapabilmek. daha sinir bozucu siteler yapmak degil.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!