|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
sayfa yüksekliğinde div?
Merhaba, çalışmalarımı artık tamamen w3c uyumlu ve CSS yardımıyla yapmaya çalışıyorum, ancak özellikle CSS yi yeni öğrendiğim için bazı zorluklarla karşılaşıyorum; örneğin bir sayfa düşünün iki sütun var, 1 tanesinde sadece bir kaç link ve arka plan resmi varken, hemen sağındaki sütunda uzunluğu önceden bilinmeyen yazı var; yani bazı durumlarda içerik sayfanın sadece yarısını kaplarken bazen de scroll kullanarak kaydırmak gerekiyor; benim sorunum ise şu; sol sütun sayfanın en üstünden en altına kadar devam etmeli her durumda; yani sağ sütun belirleyecek sayfanın yüksekliğini; sol sütun(div olarak yapmak isitiyorum) için height=100%; yaptığımda otomatik olarak kendi içeriği kadar yüksek oluyor, dolayısıyla işimi görmüyor çünkü alt tarafı boş kalıyor, oysa orda div in background resmi görünmeye devam etmeli; sol div e sabit bir değer de veremiyorum, çünkü sağdaki div sayfanın boyutunu değiştirebilir; umarım anlatabilmişimdir? yada kısaca şöyle söytleyeyim, daima sayfa yüksekliğinde olan bir div nasıl yaparız? |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!