Zoque.Forum
»
Pop up penceredeki linki baska pop up'ta acmak
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: iST TR
|
Bir pop up penceredeki linki yine pop up'ta acmaya calısınca yeni link icin ikinci bir pop up acmıyor, aynı pencerede acıyor bu linkide. Sanırım her iki script te aynı oldugu icin.. Bunun için bildiginiz farklı bir java script varmı acaba? Bunu arama sonucunda buldum, işte burada ama o da cok eski bir konu ve kodlar bozulmuş, bunun tercümeside işe yarardı doğrusu..
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Bu script popup'tan 2. bir pencere açmıyor ama açılmış popup'ın üstündeki bir link'e tıklandığında boyut değiştirmesini sağlıyor.
Tercümeden kastını tam anlamadım? lt'leri="<", gt'leri=">" yaparsan çalışması lazım ![]()
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
2. popup için ise: (tam ortada açıyor)
<script language="JavaScript"> /* Auto center window script- Eric King (http://redrival.com/eak/index.shtml) Permission granted to Dynamic Drive to feature script in archive For full source, usage terms, and 100's more DHTML scripts, visit http://dynamicdrive.com */ var win = null; function NewWindow(mypage,myname,w,h,scroll){ LeftPosition = (screen.width) ? (screen.width-w)/2 : 0; TopPosition = (screen.height) ? (screen.height-h)/2 : 0; settings = 'height='+h+',width='+w+',top='+TopPosition+',left ='+LeftPosition+',scrollbars='+scroll+',resizable' win = window.open(mypage,myname,settings) } </script> sonra <a href="..." onclick="NewWindow(this.href,'name','400','400','y es');return false">Yeni pencere aç</a>
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Saol Kib,
sorun şu, ben bu script'i popup acacagım sayfaya koyup linkede bu eklentiyi yapıp popup'ı actırıyorum. O acılan sayfada yine bu scripti yazıp linke bu eklentiyi yapınca o linki aynı sayfada acıyor. Yani ekranda sadece 1 tane popup oluyor. Oysa iki tane olmasını istiyorum. Diger forum konusundaki link ise ikinci tercihim ben farklı boyutlardaki popupları ayrı ayrı gostermek istiyorum ama mumkun olmazsa oradaki gibi buyutup, kuculterek yapacagım. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
ikinci scriptteki name kısmını farklı ver. Birinci ile aynı olursa aynı sayfada açar
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: LND
|
hmmm pardon konunun o kısmını kaçırmışım o zaman yukarıdaki dynamic drive işe yarayacaktır zaten... Sayfanın ortası yerine oradaki değerler değiştirilerek diğer bölgelerde elde edilir...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Ikincinin ismini değiştirdim ancak yine aynı popup ta açıyor. Elinde başka bir popup script olan varmı acaba? Dynamic drive'daki animasyonlu popup'ı denedim ve ayrı ayrı 2 popup acılıyor o zaman. Yani animasyonsuz bir tane ile cozecegim sanki sorunu.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
<script>
function kisisel(url) { die = window.open(url,"pencere",'toolbar=0,location=0,di rectories=0,status=0,menubar=0,scrollbars=0,resiza ble=0,width=175,height=430'); } function hanimis(url) { win = window.open(url,"pencere",'toolbar=0,location=0,di rectories=0,status=0,menubar=0,scrollbars=0,resiza ble=0,width=300,height=425'); } </script> <a href="JavaScript:kisisel('link.ASP')"> <a href="JavaScript:hanimis('link2.ASP')"> üstteki diğer örnek için function NewWindow'un adını değiştir function NewWindow2 yap mesela function NewWindow(mypage,myname,w,h,scroll){ LeftPosition = (screen.width) ? (screen.width-w)/2 : 0; TopPosition = (screen.height) ? (screen.height-h)/2 : 0; settings = 'height='+h+',width='+w+',top='+TopPosition+',left ='+LeftPosition+',scrollbars='+scroll+',resizable' win = window.open(mypage,myname,settings) } function NewWindow2(mypage,myname,w,h,scroll){ LeftPosition = (screen.width) ? (screen.width-w)/2 : 0; TopPosition = (screen.height) ? (screen.height-h)/2 : 0; settings = 'height='+h+',width='+w+',top='+TopPosition+',left ='+LeftPosition+',scrollbars='+scroll+',resizable' win = window.open(mypage,myname,settings) } <a href="..." onclick="NewWindow2(this.href,'name','400','400',' yes');return false">Yeni pencere aç</a> arkadaşların dedikleri olmazsa tabi... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!