Zoque.Forum
»
Fireworks'te slice..Yardım..
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Fireworks'te slice..Yardım..
Merhabalar,
Fireworkste slice, rollover vs.. kullanarak sitemi tasarladım. Sonrada şu şekilde export ettim; Dosya Adı: deneme.htm Kayıt türü: HTML and Images HTML: Export HTML File Slices: Export Slices Include Areas without slices - aktif Tabii ki bir sürü giflerle birlikte kaydedildi sitem. geldim Dreamweaver'a index.htm i açtım. Siteye ayrıca text olarak ta birşeyler eklemem lazım tabi. Ama Fireworkste şuraya şunu yazarım diye düşündüğüm yerlerin bulunduğu alanda bildiğimiz .gif dosyası var. Tasarımı parçalamış ve .giflere bölmüş ve yerleştirmiş tahmin ettiğim gibi. Eee? Ben şimdi texti nereye yazıcam. Gifin üstüne yazamam ya? Acaba farklı bi şekilde mi export etsem. En iyisi sizlerden bir bilene sormak..Şimdiden Teşekkürler.. |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul/Türkiye
|
Object'te type yazan yeri image yerine text yaparsan o zaman oraları text alanı olarak export edicektir...
kolay gelsin...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Selam...
MickyMouse sorduğun soru gif alanı olarak ayrılmış yerin text alanına çevrilmesi mi yoksa benim anladığım şekilde yani gif resminin direkt üzerine yazı yazmak mı? Eğer ilki ise zaten Volkan anlattı. Ama benim anladığım şekildeyse ben 3 türlü yapıyorum. 1-) direk yazıyı fireworks ta yazarak gif olarak kaydediyorum 2-) dw de layer kullanıyorum. 3-) gif resmini dw de tablo kullanarak background yapıp yazıyı üzerine yazıyorum. Benim de arasıra kullandığım gif, jpeg gibi resimlerin dw de üzerine yazı yazmak veya başka bir gif yerleştirmek için daha pratik bir çözüm yolu bilen varsa anlatırsa bende çok sevinirim. ![]() |
|
Zoque'a hoşgeldiniz!