|
|
#1 (permalink) |
|
|
Resimler-Grafikler
Merhaba... Siteme koymak istediğim jpg formatlı resimleri maximum nasıl küçültebilirim?Sayfamın çabuk açılması için minumum grafik büyüklüğüne ihtiyacım var... Ve kullanmad istediklerim zor yükleniyor. Bunlarla oynayabileceğim bir program veya işlem var mı? Soruyu değiştirerek soracak olursam... internet ortamına resim upload etmeden yapılacak işlemler nelerdir? Tesekkürler, |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
fotoşopta olur.
resmi photoshopta açıp, save as yap. daha sonra jpg olarak tekrar kaydetmeyi dene, orada sana hangi kalitede kaydedeceğini soracak. düşük kalite dersen az yer kaplar ve görüntü olarak abartı fark yapmaz. ben genelde düşük kalitede kaydediyorum.
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Re: fotoşopta olur.
Alıntı:
eğer Photoshop'ta yapacaksan, "Save for web" seçeneğini seç, grafik boyuıtları ile ilgili oradan sana birçok alternatif sunulacak.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
..
Merhaba ;
Arkadaşların örneklerine ek olarak Photo Shopta kaydettiğin jpg formatlı bir resmi ACD See ile açıp enter'a basarsın ve klasördeki tüm resim formatlı dosyaları görürsün. Bu aşamadan sonra ACD See içerisinde CTRL + F tuşlarına bastığında karşına bi ekran çıkar orada *.gif yapmasını işaretlersin. Sonra aynı dosyayı *.jpg ye çevirirsen boyutunun oldukça düştüğünü görebilirsin.. Ayrıca flash içerinde de resim boyutları oldukça düşüyor. *.jpg 40 kb olan bi dosya flash içerisine import edilip, sonrada export image dediğimiz zaman boyutun 24 kb 'a düştüğünü görebiliriz.. Kolay gelsin.. |
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Tesekkürler...
Photoshopda gerçekleştirilenler tatmin edici...
Başka bir kaynaktan aldığım bilgiye göre,bu iş için "JPG Wizard" denilen bir program varmış.Yükledim,kullandım 10kblik resimleri 3-4kb'ye kadar oldukça zararsız küçültebiliyor. Ben sorunumu halletim,teşekkürler. Aynı sorunu çeken arkadaşlar için JPG Wizard programını da tavsiye edebilirim. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
En iyisi Photoshop olmasıyla birlikte sıklıkla kullandığım bir programı önermek istedim...
xat.com Jpeg Optimizer. Arayüzü cok kolay ve kaliteyi bozmadan sıkıstırma yapabiliyor. Bir dene istersen... Kolay Gelsin...
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Re: Re: Re: fotoşopta olur.
Alıntı:
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!