Zoque.Forum
»
bir host sitesi nasıl test edilir
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bir host sitesi nasıl test edilir
bir host sitesi buldum fiyat olarak uygun sayılır. 47 dolar yıllık. ama ASP,cgi, sınırsız host ve e-mail ve subdomain verebiliyor.
technolojik.com konu bu değil. acaba bir host sitesini gördüğümüzde bunu nasıl test ederiz. yani sitenin kalitesini nasıl ölçeriz.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
ben kendilerini spam konusundaki "eşsiz" kabiliyetleriyle tanıyorum.
![]() mail yazıp referans iste, sonra da referanslarına mail yaz, bilgi iste.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
forumlarda arama yaparak diger kullanicilarin firmalar hakkindaki düsüncelerini de ögrenebilirsin. yabanci forum olarak http://www.hostinvestigator.com/ tavsiye ederim, kullanici görüslerinin saklandigi bir database'leri de var. www.netmechanic.com adresinden ayrica amerika'da bulunan sunucularinin ulasilabilirlik ve hizlarini test edebilirsin.
verdigin adres ile ilgili olarakta firma sahibi forum tarihine üye olusunun daha ilk dakikasinda neredeyse tüm bölümlere firmasinin reklamini gönderdiginden daha 2. dakika banlanarak gecti. bunun yaninda spam'i sever, tasarim calar, sonra da sitesi calinti sitelere konu olunca admini tehdit edip küfür dolu emailler gönderir... birde hostlarin sitelerinde belirtikleri sinirsiz ile baslayan cümlelereini tamamen göz ardi et. hicbir host sinirsiz alan ya da bandwidth veremez.
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: ankara
|
Alıntı:
kolay gelsin sana...
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
beni önceden uyardığınız için teşekkürler.
zaten ilk olarak (bu foruma yazmadan önce) hemen referanslarını sordum e-maille. bana sadece iki referans verdiler. www.belediyem.com www.lezzetli.com bunlarada mail atmaya gerek görmedim. sunucuları londrada(ymış) vs vs diyorlar. sağolun
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
http://www.webhostingtalk.com da şöyle bir hesap gördüm. bu doğru mu. ASP ve mdb bu değerleri değiştirir mi?
For example: HTML page: 50kB page graphics: 10kB download file: 500kB total: 560kB = 0.0005340576171875 GB allotted bandwidth: 20GB /month #potential hits: bandwidth/total = 37449 hits / month yani 37450. kişi sayfayı göremeyecek mi?
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Bunu dene bakalım
Dostum aşağıda adresini verdiğim programı bir dene sanırım bu işi yapıyor. hosting in nereden geldiğini süresini hızını felan ölçüyor.
http://www.intelfocus.net/intelfocus_club.htm bir dene bakalım... program full sürümdür.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
hostunuza ping atin, kac saniyede response aldiginiza bakin, ve mumkunse bunu turkiyede insanlarin genelde baglandigi servis saglayicilardan yapin (tnn, sol vs), eger tnn'den attiginiz bir ping atiyorum 40 ms'de size geri donuyorsa, ki bu iyi bir rakamdir, ordan baglanan kullanicilar sitenizi rahat gorebilecek demektir.
benzer bir sekilde, traceroute cekin, hangi networklerden baglantisi saglaniyor hostunuzun, mantiken paketlerin turkiyeden ciktiktan sonra cok gezmemesi lazim, 30 hopu gecmemeli kanimca. ping icin komut satirinda; ping www.hostname.com traceroute icin ise; tracert www.hostname.com arti tabi yukarida yazilanlar.. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
NO Ping
Arkadaşlarında söyledikleri gibi bir host sitesindeki Sınırsız alan sınırsız banwith gibi sözlere inanmamandır kaldıki sadece onlar değil adam 500 mbit çıkış diye bile yazabiliyor Yazmakta ne var ? Birde bakıyorsun ki 100 Mb ... gibi örnekleri çoğaltabilirsin sana tavsiyem Sağlam bir firmadan almandır ve mümkünse Türkiyeden al daha doğrusu serveri Türkiyede olanlar daha verimli kkullanabilirsin Ülkemizin yurt dışı bağlantılarınıda göz önüne almak gerek... Sonuçta yazılanlar değil gerçekler önemli bunun içinde yapabileceğin hosting firmaları Adminlerinden deneme accountu açtırmandır bir iki günlük açılan bu acccountta istediğin gibi serveri test edebilirsin . Kladıki servere ping çekmek vb. durumlarlada kontrol edebilirsin de tam emin olamazsın özelliklede benim gibi serverine PING çekilmesini önlemiş server firmaları var ..:)
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!