|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Online Media Player Görüntüsü ekleme
Linke tıklandığı zaman online olarak kişinin bilgisayarında Media player'ın açılmasını ve videonun oynamasını istiyorum. Bu nasıl yapılıyor. Yardım için teşekkürler...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Eğer doğrudan <"a href="abc.mpg"> abc </> diye yazarsan media player yeni bir pencere olarak açılır
ama eğer bir HTML içerisinde gömülü(!) olarak istiyorsan aşağıdaki gibi... <!-- Check Media player Version --> <script LANGUAGE="VBScript"> <!-- On Error Resume Next lngMP70 = IsObject(CreateObject("WMPlayer.OCX")) ' Windows Media player 7 Code If (lngMP70) Then document.write "<OBJECT ID=MediaPlayer " document.write " CLASSID=CLSID:6BF52A52-394A-11D3-B153-00C04F79FAA6" document.write " standby=""Loading Microsoft Windows Media player components..."" " document.write " TYPE=""application/x-oleobject"" width=""286"" height=""230"">" document.write "<PARAM NAME=""url"" VALUE=""filminismi.avi"">" document.write "<PARAM NAME=""AutoStart"" VALUE=""true"">" document.write "<PARAM NAME=""ShowControls"" VALUE=""1"">" document.write "<PARAM NAME=""uiMode"" VALUE=""mini"">" document.write "</OBJECT>" ' Windows Media player 6.4 Code Else document.write "<OBJECT ID=MediaPlayer " document.write " CLASSID=CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95" document.write "CODEBASE=http://activex.Microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=6,4,5,715" document.write " standby=""Loading Microsoft Windows Media player components..."" " document.write " TYPE=""application/x-oleobject"" width=""286"" height=""230"">" document.write "<PARAM NAME=""FileName"" VALUE=""filminismi.avi"">" document.write "<PARAM NAME=""AutoStart"" VALUE=""true"">" document.write "<PARAM NAME=""ShowControls"" VALUE=""1"">" document.write "</OBJECT>" End If --> </script> |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
phoenix arkadaşım süper yazmış, ellerine sağlık ama şöyle bir problem war ki yukarıdaki script visual basic kodlarını kullanıyor, bu da netscape'in fransız kaldığı başka bir mewzu. 6'da düzelttiler mi bilmiyorum...
şu kod iki browserda da çalışmakta: <object id="player" width="282" height="230" classid=CLSID:22D6f312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95 codebase="http://www.Microsoft.com/ntserver/netshow/download/en/nsmp2inf.cab#Version=5,1,51,415" standby="Loading Microsoft Media player components..." type="application/x-oleobject"> <param name="AutoStart" value="TRUE"> <param name="FileName" value="dosyaadı"> <param name="ShowControls" value="0"> <param name="ShowStatusBar" value="0"> <param name="autoSize" value="false"> <embed type="video/x-ms-asf-plugin" pluginspage="http://www.Microsoft.com/windows/mediaplayer/download/default.ASP" src="dosyaadı" autostart="1" showcontrols="0" showstatusbar="0" width="282" height="230" autosize="0"> </embed> </object> media playerla açıalbilen tüm dosyaları açabiliyor. başarılar k
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: TR istanbul
|
ALTERNATİF
aynı durum gecen gün benimde başıma geldi..
ara çözüm olarak şunu sunabilirim.. hem medya playeri olmayanlar açısından hemde netscape probleminin ortadan kaldırılması için.. elindeki .avi görüntüsünü Microfost gif Animator aracılığı ile .gif e çevirebiliyorsun... haliyle sorun ortadan kalkıor.. çalışma mantığı şu şekilde.. her sanieye için 24 kare resim veriyor sonrada bunları tek isim altında toplayıp eline x.gif gibi bir dosya çıkıor al kullan ![]() sonuç : 3 saniyelik bir .avi görüntüsünü 2 MB lık x.gif olarak çıkardı.. bunu .avi olarak koysaydım 22 MB olucaktı.. sonuç ortada.... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Freising DE
|
Re: ALTERNATİF
Alıntı:
Benimde bu konuda sorum var yardimci olursaniz sevinirim. Bende media player i htm sayfasina gomdum fakat * birden fazla dosyayi pespese caldirmak icin kodlar arasina neler eklemeliyim * Veya Kenara bir menu koyarak buradaki bir linke tiklayarak media player da caldirabilirim |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Freising DE
|
Bir el atin su meseleye
curetimi mazur gorun arkadaslar fakat soruma bir cevap bulamadim lutfen yardim ederseniz sevinirim mesajim herhalde gozlerinizden kacti?
Yada media player online goruntusu hakkinda bana bir kac ingilizce veya almanca linkler belirtin. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Bu iş için sadece media encoder ve PWS kurman yeterli yalnız programın sadece sen istediğnde açılmasını ve ayın yapmasını istiyorsan bunun için bir CGI programı yazman gerekir yani uzun iş ama online yayın olayı kolay. Bilgi içinse msdn.Microsoft.com'da arat mutlaka işe yarar bilgiler bulacaksın.
kolay gelsi.... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Konu karıştı gibi ;
Online yayın mı yoksa varolan dosyaların sıra ile veya arka arkaya çalınması mı ? İkisi farklı şeyler. Online yaynı yapmak için alternatifler çok, realplayer'den quicktime'a kadar alternatif sunan "online" yayın sistemleri mevcut. Ama sadece el altında bulunan birkaç avi. mpg. veya benzeri dosyaları arda arda çalmak istiyorsan media playeri bir layera yerleştir. yanına menu koyup linklerin yolunu media player layerine verebilirsin. böylece sayfa reload etmez. ve de kullanıcıya seçme şansıyla birlikte çabuk yükleme imkanı sunmuş olursun. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!