Zoque.Forum
»
email adresi toplayan scriptlerden korunma
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Bursa - İstanbul - Toronto
|
Re: email adresi toplayan scriptlerden korunma
Şu anda bildiğim kadarı ile JS ile hazırlanan kodlar da anlaşılabiliyor. Vakti zamanında Ferruh`un hazırladığı bir yazıya ait betik vardı. Bir bakayım linke...
http://ferruh.mavituna.com/article/?383
---- İletişim | Tasarımlar | Makaleler ---- Yeni: Tükenen Bir Hayat | Yeni: CSS ile bağlantılarda simge kullanmak (* yeni) Mesaj Ceyhun Aksan tarafından 05.11.2006 (13:58) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Ekleme |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) | |
|
Yer: Bursa - İstanbul - Toronto
|
Alıntı:
![]() Resimdeki adresi yazmaya üşenen insanlar mutlaka olup vazgeçerler, vazgeçmeyenler de ciddi konuda yazmıştır demektir ![]() Aslında haklısın, resimler şu an için anlaşılamıyor, bu sanırım kullanılabilecek en iyi çözüm.
|
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
Yer: ankara
|
Alıntı:
![]() tabi ya, benim sitemde "görüşleriniz" yazısına "gorus@xxx.com" verdiğim için o şekilde düşünmemiştim |
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bende sitelerimde eğer mail adresi yazacaksam resim halinde oluşturup yazıyorum ve şimdiki denemelerime kadar mail adresi temiz yani spam gelmiyor(yaklaşık 4 ay oldu, öncesinde günde 20 tane kadar geliyordu).
fakat bu da bence kesin çözüm değildir, çünkü yoksa neden forum sitelerine vs. üye olurken resim yazılar ecüş bücüş oluyor. kesin bilgim yok o konuda ama o da sounç vermeyebilir. ama tabi daha kesin çözüm hiç mail adresi yazmamak ve mail form oluşturmak.(bunu da HP'nin sitesinden öğrendim. Bir ara mail atmam gerekti ama inanın 5 tane form doldurdum ama mail atamadım.) sanırım mail formlarda da default submit butonu yerine formu javascript ile submit ettirmek gerekiyor. Mesaj ganim tarafından 13.02.2007 (19:57) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
ben de resim oluşturuyordum hatta üzerine çizgiler vs. çekiyordum resimden de alırlar diye. kısacası bana mail gönderemesinler diye neredeyse her şeyi yapmıştım
sonradan aklıma mailleri gmaile yönlendirmek geldi ancak daha güzel bir şey varmış Google Apps artık mailimi her yerde açık açık yazıyorum, inanımaz bir spam koruması var.
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Yer: Şanlıurfa
|
Alıntı:
<a href kısmına mailto rnekadres@ornekdomain.com değerini girersen istediğin kelimalere mail adresi ni eklaye bilirsin.aynı sayfaları biribirine bağlamak gibi sadece başında mailto kullanılıyor yani |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!