»
html ve css ile font style
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
html ve css ile font style
Merhaba notpad ile bir tasarım yaptıyorum, öğrenmek istediğim yazıların karekterleri arasındaki mesafeyi nasıl ayarlaya bilirim ö r n e k : yukarıdaki gibi.!!!!! Birde iki satır arasındaki mesafeyi nasıl değiştirebilirim? Bunları CSS ve HTML olarak nasıl yaparım? saygılar..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
td { font-family: Trebuchet ms,Arial,Helvetica,sans-serif,Verdana,Tahoma; word-spacing : 15px; color: #333399; font-SIZE: 11px; }
kelimeler ya da biribirinden ayri yazilan harflerin arasini 15 pixel birakacak.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
<tr>
<td height="10" style="color:#1C712F;font-family:Verdana; font-size:10pt;font-weight:bold; text-align:center;word-spacing : 15pt">Denemeler</td> </tr> ya ben bu şekilde yapıyorum olmuyor ama?? yapamadım ?? td zaten CSS de tanımlı yardım
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
<td height="10" style="color:#1C712F;font-family:Verdana; font-size:10pt;font-weight:bold; text-align:center;word-spacing : 15pt">D e n e m e l e r</td> </tr> seklinde olmali. word-spacing degerini degistircek harflerin birbirine olan mesafesi de degisecek.
|
|
|
|
#5 (permalink) | ||
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Alıntı:
Alıntı:
"word-spacing" kelimeler arasındaki mesafeyi belirliyor.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Karakterler(harf) arasını belirlemek için (letter-spacing:)
Örnek: ----- <span style="letter-spacing:-0.5mm">sırnaşık</span> ----- Kelimeler(satır) arası uzaklık Y için (line-height:) Örnek: ----- Üzgün <p style="line-height:25mm">Küskün</p> Üzgün ----- Kelimeler arası uzaklık X için (padding:) Örnek: ----- bir <span style="padding:50mm;">İKİ</span> üç <br> bir <span style="padding-left:20mm;padding-right:80mm">İKİ</span> üç ----- Css Detaylar |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
letter-spacing için:
----- Windows ie 4+ destekLer Macintosh ie 4+ destekLer Netscape 6 destekLer Opera 3.5+ destekLer WebTV destekleMez ----- line-height için: ----- windows ie 4+ destekLer Macintosh ie 4+ destekLer Netscape 4+ destekLer Opera 3.5+ destekLer WebTV destekleMez ----- padding için: ----- Windows ie 5.5+ destekLer Macintosh ie 5.0 destekLer Netscape 6 destekLer Opera 3.5+ destekLer WebTV destekleMez Windows ie 4 den 5.5 e kadar problemli çalışır Macintosh ie 4 den 5.0 e kadar problemli çalışır Netscape 4 den 6 ya kadar problemli çalışır ----- |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!