Zoque.Forum
»
Yardım: JavaScript ile CSS'lerin dinamik olarak değiştirilmek
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Yardım: JavaScript ile CSS'leri dinamik olarak değiştirilmek
Merhaba,
Sayfanın header bölümünde <style type="text/CSS"> <!-- .x { font-family: Tahoma, Arial, sans-serif; color: #00FF00; background-color: #006600} --> </style> yukarıdaki gibi tanımladığım bir style classının background-color özelliğini daha sonra JavaScript ile değiştirmek istiyorum. Ama bu özelliğe DOM ile nasıl sesleneceğimi çok aramama rağmen bulamadım. msdn, netscape ve daha birsürü siteye baktım ama nafile. Asil yapmak istediğim şey ise sayfadaki birden fazla ögenin özelliklerini bir seferde değiştirmek.(doğal olarak) Örneğin td tagının onmouseover olayı karşısında arkaplan rengini değiştirmesi için this.style.backgroundColor='#cccccc' yazmam yeterli oluyor, ama ben aynı anda birden fazla td tagının arkaplan rengini değiştirmek istiyorum?.. Çözüm önerecek yada kaynak gösterecek herkese şimdiden teşekkürler. Mesaj sLeytr tarafından 23.02.2002 (16:12) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Sana bir öneri CSS kodlarını bir yerde yaz ve uzantısını CSS yap sonra CSS uygulamak isteğin sayfalara ;
<link rel="stylesheet" href="CSS klasörün yeri" type="text/CSS"> Linkini ekle artık bir değişiklik yapmak istediğin zaman sadece hazırladığın CSS klasöründe değişiklik yap böylece her sayfada geçerli olur. Umarım yazdıklarım işine yarar...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Bahsettiğin farklı CSS leri farklı farklı CSS dosyalarına kaydedeceksin. mesela durum1.CSS ve durum2.CSS olsun.
ilk gelen durum1 ise head tagı arasına şeklinde CSS i, hemen altına ise (yine head arasına); Kod:
<script LANGUAGE=JavaScript> <!-- function degistircss(kaynak){ scud.href=kaynak; } //--> </script> sonra da bunu kullanmak istediğimizde Kod:
<a href="#" onclick="degistircss('durum2.CSS')">degistir</a>
Saygılar...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Ayrıca CSS dosyası olmadan da yapabilirsin.
iki class tanımlarsın durum1 ve durum2 diye .durum1{özellikler} .durum2{özellikler} degişecek alanlara id verirsin id=scud gibi. sonra yukarıdaki fonksiyonun aynısını şöyle yaparsın scud.className="durum2" gibi ama CSS dosyası daha profesyonel, basit ve sağlıklı olur diye düşünüyorum. Saygılar.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Teşekkürler, ama ben ikinci mesajımda da dediğim gibi birden fazla ögenin özelliklerini, ziyaretçinin o anda girdiği değere göre değiştirmek istiyorum. bu nedenle daha öncden hazırlanmış CSS stillerinden birini seçmek işimi görmüyor.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Tamam bir kaç dağınık döküman buldum benzer işler yapan. yalnız derli toplu hâle getirmem lazım istediğin gibi. buraya örnek şeklinde yollicam.
Saygılar..
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
scud'un bahsettiğinin dışında olmzmış gibi geldi bana.
cssler önceden yükleniyor çünkü, sayfa ile birlikte yani. bir linkin üzerinde geldiğinde hop öbür CSS'yi yüklemek gibi birşey olmaz. ama aynı CSS içinde onmouseover ile scudun bashettiği yol çalışırmış gibi geliyor. daha önce buna benzer bir soru sorulmuş, ekşi sözlük te örnek gösterilmişti aslında. belki uğraşırsan arama motorundan da ulaşabilirsin. kolay gelsin.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
bence mutlaka bir yolu vardır. belki bir CSS stilinin özelliğini değiştiremiyorsam bile, (ki bence benim tanıdığım M$ böyle birşey yapmaz ;) en azından JavaScript yoluyla table ögelerine erişebilmem gerekir. ilk mesajda yazdığım örnekte olduğu gibi o an fare imleci ile üzerinde olduğum td ögesine this. ile erişebiliyorsam aynı ögeye document.all.falan.filan şeklinde de erişebilmem gerekir diye düşünüyorum. ama o falan.filan ksımına ne koyacağımı bulamadım...
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!