Zoque.Forum
»
içerdeki frame title ı belirlesin
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: avustralya
|
içerdeki frame title ı belirlesin
frameli bitane sayfa var. adı index.HTML olsun.
bu index.HTML nin içinde de iki pencere var. a.HTML ve b.HTML. şimdi index.HTML açılınca doal olarak browserda title kısmında index.HTML nin title ı ne ise o yazılır. ama ben a.HTML nın atadığı title ın browserın tepesinde görünmesini istiorum. yani title ı içerdeki frame belirlesin, index.HTML diil. nası yapılır bu. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
frame değilde include kullanırsan bu mümkün olur. Ama bayaa uğraştırır. Çünki sayfada yazılacak, çizilecek herşey ilk önce bir değişkene atanıp sonra HTML görünüşü (head bölümü, genel görünüş) oluşturman lazım. Ve bu işleri ASP veya PHP de yapman gerekir.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Ben iki adet çözüm buldum.
title ye hakim olacak sayfaların içine ama bunu her sayfaya tek tek yazmak zor olabilir. onun yerine bu sefer aşağıdaki şekilde yaptım Kod:
<HTML> <head> <title>Geçici Title</title> <script> function NewTitle(){document.title=parent.frames[1].document.title;} window.setInterval("NewTitle()",1); </script> <frameset rows="*,*"> <frame name="FramesName0" src="URL"> <frame name="FramesName1" src="URL"> </frameset> </head> </HTML> @darp sen nasıl bir çözüm buldun ? |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!