Zoque.Forum
»
Otomatik font boyutlandırma için basit çözüm
|
| Arsiv Bölümü Webtasarımı ve internet bölümünde önemli olduğunu düşündüğümüz mesajların toplandığı bölüm. Foruma yeni bir soru sunmadan bu bölümdeki mesajlara göz atılması tavsiye olunur. (Arama motorundan daha eski mesajlara ulaşılabilir). |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Otomatik font boyutlandırma için basit çözüm
Otomatik lafı doğru oldu mu bilmiyorum ancak;
font boyutlarını dinamik olarak değiştirme önceden konuştuğumuz bir konuydu ama bu konuda ciddi bir script bulamamıştık. Portfolio sitemi yenilerken bu tip bir şeyi de koyayım dedim ve alttaki basit kodu yazdım, paylaşmak istedim; <script language="JavaScript"> <!-- document.xs = 9 function p13_fsizer(z) { // V.1.0 font.Sizer.Tool by Ferruh Mavituna if (z == 1) {document.xs++ }else{ document.xs--} document.all.ns.style.fontSize=document.xs + "px" } --> </script> <a href="JavaScript:p13_fsizer(1);">Yazıları Büyüt</a><br> <a href="JavaScript:p13_fsizer(0);">Yazıları Küçült</a> // document.xs = 9 satırı fontun ilk büyüklüğü // document.all.ns. buraddaki ns ise style' ın adı. Kod IE4 ve üzerisinde çalışmalı. Ben IE5.5 ile test ettim. En kısa sürede cookie özelliği ile son bırakılan boyutta başlamayı da eklemeyi planlıyorum. Yaparsam bu tip bir şey onu da buraya koyarım... Canlı halini : http://ferruh.mavituna.com adresinde sol kısımda "bigger.fonts" ve "smaller.fonts" butonalrına tıklayarak görebilirsiniz... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!