|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
Visual Basic .NET
vb.net 'te "veritabanı tanıtmaya" çalıştım(.net 'te yeniyim).
server Explorer 'dan, connection ekledim.(problem yok).JetOleDb 4.0 'ı seçip, veritabanını işaretledim. Test connection 'da herhangi bir problem olmadı. Sonra, OleDbAdapter ekleyeyim dedim. Çıkan ekranda, veritabanım zaten(default olarak) işaretliydi. SQL Query 'den gerekli işlemleri yaptım ve "Finish"e bastım. Bana kullanıcı adı ve şifre sordu(problem bu). İndirdiğim örneklerde, işlemi tekrarlamaya(yani ikinci bir connection+adapter eklemeye çalıştığımda), o uygulamalarda da bana "User/Pass" sordu. İyide, user ve pass vermiyorum ben. Standart veritabanları bunlar... Aklıma authenticate ile ilgili problem olabilir diye geldi. Fakat, oturumum administrator. Acaba, Administrator olsam bile herhangi bir izin gibi birşeylere girişmem gerekiyor mu? gerekiyor sa, nereden yapılıyor bu... Yada, ben Vb.Net Architect kullanıyorum, diğer bir edition 'a mı geçmeliyim? Visual Studio full olarak yüklü, sdklar falanda yüklü(orada herhangi bir açıklama yok). Msdn almak istiyorum ama korsan kullanmak istemiyorum(param olunca alcam artık, napalım )Herhangi bir fikri olan varsa ve söylerse çok sevinirim. .NET 'e geçeyim dedim ama daha ilk dakikada gol yedim. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Hocam Vb ve .net ile içli dışlı değilim ancak user olarak "SA" ve pass olarak ta boş gir ;
SQL server authentiction durumun sz konusu anladığım kadarıyla yanş SQL server default olarak zaten bir user kontrolü yapıyor. Her ne üzerinden bağlanırsan bağlan.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Default olarak Admin ve şifreyi blank alıyor. Standardı bu ama bir türlü kabul etmiyor.
"Could not open installable ISAM" meselesi, birçok forumda sorun olarak karşıma çıktı. Genelde (ASP.NET) için, "Data Source" diye ayır, geçer hiçbirşey kalmaz demişler soruyu sorana. Geçmişte... Ama Vb.Net üzerine çok fazla konuşan eden olmamış ama msdn 'de de durum bug olarak nitelendiriliyor sanırım. regsrv32 'yi indirip, registry 'de birtakım düzenlemeler yapılmasını öngören birkaç makale yazılmış ama oda çok karışık. İşyerine gidince incelerim artık ama bu iş için kesin sonuç almak zorundayım. Veritabanı meselesini çözemeden ne yapayım ben vb.net 'i...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
.net ile en sade bağlantı şekilleri: hem sqlserver ile hem oledb ile;
Kod:
<%@ Page Language="VB" codePage="28599" debug="true"%> <%@ import Namespace="System.Data" %> <%@ import Namespace="System.Data.OleDb" %> <%@ import Namespace="System.Data.sqlclient" %> <script language="VB" runat="server"> Sub Page_Load(Sender As Object,E As EventArgs) sqlSrvPrev oleDbPrev end sub sub sqlSrvPrev Dim db_baglanti As sqlConnection db_baglanti = New sqlConnection("server=ozgur;Uid=myuid;Pwd=mysa;Database=.netTest") dim adaptor as new sqlDataAdapter ("select * from _personal" , db_baglanti) dim ds as DataSet = new DataSet() adaptor.Fill (ds, "_personal") dim i as integer dim j as integer for i=1 to ds.Tables("_personal").Rows.Count for j=1 to ds.Tables("_personal").Columns.Count response.write (" ("& i-1 &"," & j-1 &") ") response.write(ds.tables("_personal").rows(i-1)(j-1) &" ") next response.write ("<br>") next end sub sub oleDbPrev Dim db_baglanti As OleDbConnection db_baglanti = New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; DATA Source=" & server.MapPath("veritabani.mdb")) dim adaptor as new OleDbDataAdapter ("select * from _personal" , db_baglanti) dim ds as DataSet = new DataSet() adaptor.Fill (ds, "_personal") dim i as integer dim j as integer for i=1 to ds.Tables("_personal").Rows.Count for j=1 to ds.Tables("_personal").Columns.Count response.write (" ("& i-1 &"," & j-1 &") ") response.write(ds.tables("_personal").rows(i-1)(j-1) &" ") next response.write ("<br>") next end sub </script> <HTML><head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=iso-8859-9"> </head> <body bgcolor="#bbe4e8"> <form runat="server"></form> </body> </HTML>
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bana gonderdigin mail'de Access'e baglanti yapmaya calistigini soylemissin, burada ise MSSQL girmis isin icine. Eger olay MSSQL ile yapilacaksa, OleDbConnection kullanmanin hicbir mantigi yok, super performans kaybi var. Bunun yerine SQLConnection kullanmani tavsiye ediyorum haliyle.
server Explorer ile yaptigin baglantilarda default user olarak 'Admin' gelmesi gayet normal. Sifresini bos biraktiginda sorunsuz baglanir. Fakat; MDB dosyanin bulundugu klasorde BILGISAYAR_ISMI\ASPNET kullanicinin yetkisi var mi? Ve tabi ki BILGISAYAR_ISMI\IUSR kullanicisinin? |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
System 'e C için izin vermiştim. ASPNET ve IUSR içinde izin vermem gerektiğini bilmiyordum. Fakat, belrtilen şekilde IUSR ve ASPNET 'lere izinleri verdim. Fakat, yine Kullanıcı adı ve şifre sordu. Kullanıcı adı ve şifre "Data Source Login" için isteniyor.
Problem olmazsa ve zamanınız varsa, sizlerin nasıl bir connection yarattığını öğrenebilirmiyim vb.net 'te mdb dosyaları için? * Bu arada, veritabanı mssql değil, msaccess. Sanırım yukarıda yanlış anlaşılma oldu. Bu problemi halledersem şayet, iyi olacak. Çünkü insanı gerçekten çileden çıkarıyor. Bu arada, etrafta gerçekten az denebilecek kadar vs.net kaynağı var. Teşekkürler
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Aslinda absconder OleDB baglantisini burada gayet iyi aciklamis. Yani yeterli ornegi vermis. Ben server Explorer kullanmiyorum ve MSSQL uzerinde calisiyorum. Madem perforsmans icin ASP.NET kullaniyorum, o zaman Access kullanip kazandigim performansi geri kaybedemem. server Explorer kullanmayip, benim gibi ve absconder'in verdigi ornekteki gibi, kod icinde kendi baglantini yaratmak daha mantikli olacaktir diyorum sorununu halledemessen. Boylede default olarak gelen "Admin" kullanicisi ile ugrasmak zorunda kalmassin. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
CodeBehind Sayfanin (vb dosyanin) en ustune: Kod:
Imports System.Data.OleDb sonra da: Kod:
Sub oleDbPrev()
Dim db_baglanti As OleDbConnection
db_baglanti = New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; DATA Source=" & server.MapPath("veritabani.mdb"))
Dim adaptor As New OleDbDataAdapter("select * from _personal", db_baglanti)
Dim ds As DataSet = New DataSet
adaptor.Fill(ds, "_personal")
Dim i As Integer
Dim j As Integer
For i = 1 To ds.Tables("_personal").Rows.Count
For j = 1 To ds.Tables("_personal").Columns.Count
Response.Write(" (" & i - 1 & "," & j - 1 & ") ")
Response.Write(ds.Tables("_personal").Rows(i - 1)(j - 1) & " ")
Next
Response.Write("<br>")
Next
End Sub
Private Sub Page_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
oleDbPrev()
End Sub
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: ankara
|
Re: Visual Basic .NET
Alıntı:
Merhaba enemy bende senin gibi .Nette yeniyim ve sanırım aynı sorunla karşılaştım. Denetim Masası>Bölgesel Ayarlar> Your Locale(location) Control Panel>Regional Options> Your Locale(location) bölümünü English yaparsan büyük bir ihtimalle sorunun çözülür.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!