|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
SQL Server 2000'de User Sorunu
Selam dostlar, PHP ile uğraş uğraş dur bakiim biraz da ASP.NET'e bulaşalım dedim başıma iş açtım. Şimdi sorun şu sistemde admin olarak tanımlı userımı SQL server 2000'de bi turlu tanıtamadım. Bu nedenle kurduğum connection cümlelerinde de problem yaşıyorum. Aslinda SQL server içinde Windows Authentication kullan diyerek ekledim userimi ve ilgili database için tum hakları da verdim ancak surekli Logon failed oluyor ve Not associated with a trusted SQL server hatası alıyorum. Yok mudur bunun çözümü nerde hata yapıyorum acaba? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Evet sorunumda bir adım daha ilerledim. Çözümü şöyle yaptım:
Tüm işlemlerimde SQL Authentication değil Windows authentication kullandım. Yarattığım server'ın propertiesinde Security bölümünde Authentication kısmına SQL ve Windows 'u Startup Service Account kısmında ise system accountunu kullandım. Bu durumun bir dezavantajı ise çalışmak için ilgili kullanıcıyla Windowsa login olmanız gerekiyor. Ayarları bu şekilde yaptıktan sonra treeviewdeki Security bölümünden Logins kısmında BUILTIN\Administrator ve IIS için de olmazsa olmaz Serveradı\IUSR_ServerAdı mutlaka bulunmalı ayrıca kullanacağınız userı da buraya eklemelisiniz. Ayrıca user properties'inde hangi databse üzerinde işlem yapacağını da belirtmelisiniz. Daha sonra userima, databasede işlem yapmak için tüm hakları (SELECT, UPDATE vb) verdim. Ve bilin bakalım ne oldu? Evet artık dün aldığım o saçma hatadan kurtulup connection sağlayabildim Ama bu sefer de ilgili kullanıcının bu database üzerinde SELECT hakkı yoktur mesajı almaya başladım. Kısacası Select * from xxx ifadesinin sonucunu alamıyorum. Tüm hakları vermiş olmama rağmen. Bir biln varsa yardım ederse sevinirim yoksa ben biraz daha okuyup araştırıp sonucu yazarım buralara tabii çözebilirsem... Sevgiler |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Evet onlarda tanımlı asmanurr... Internetten arastirdim bu sorunu cok insan yaşamış dbo kullanıcısı db owner olarak gorunuyordu bende aynı zamanda onu sa ile değiştirdim çoğu insan sorununu bu yolla çözmüş. Ancak benim sorunum hala çözülmüş değil ama yılmak yok araştırmaya devam. owner ismini değiştirmek için notepadde soyle bir SQL dosyasi hazırladım ve degis.SQL olarak kaydettim.
use database_adi go exec sp_changedbowner 'sa' go bu dosyayi SQL Query Analizer içinde çalıştırınca oldu bitti Aslında tüm bu değişiklikleri yapınca ASP ile ilgili sorunum çözüldü. Ancak şöyle bir durum var ASP.NET ile denied hatası almaya devam ediyorum. İşin ilginç yanı bu hatayı Dreamweaver MX kullanırken alıyorum ama aynı hata Visual Studio.NET ile derlenmiş aspx dosyalarında oluşmuyor. Neyse ben help dosyası okumaya ve olayı araştırmaya devam edeyim... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Nihayet bütün sorunları çözdüm. Bu kadar şeyle oynadıktan sonra SQL server'ı uninstall edip yeniden kurdum ve araştırıp öğrendiğim şeyleri temiz temiz denedim. İşte sonuçlar ve belki ilerde birimizin ihtiyacı olur diye izlenen adımlar. (ASP.NET ve ASP de problem yaşamıyorsunuz)
Kullanılan Connection Cümlesi: Provider=SQLOLEDB.1;Persist Security Info=False;Initial Catalog=db_adı;Data Source=server_adı veya IPsi;integrated security=SSPI; 1- İlk yaşadığım sorun kullandığım user için "Not associated with a trusted SQL server" hatası almamdı. Connection cümlesindeki "integrated security=SSPI" ifadesi bu hatayi gideriyor. 2 - Kurulum sırasında authenticationlarin tümünü Windows'un yapacağını belirttim. Kurulum bittikten sonra tanımladığım SQL server içinde aynı şey geçerli. SQL'e authentication yapmasına izin vermedim. İlgili serverdaki Security --> Users kısmına sa ve BUILTIN\Administartor otomatik geliyor. Kendi userımı ve IIS in kullanılabilmesi için IUSR'ı ekledim. Tanımlı bir serverda bir db yarattığınızda o db'nin user'i dbo (database owner) oluyor. Bu kısma dokunmadım cunki dbo aynı zamanda windowsa login olurken kullandığınız userınız. Zaten tüm hakalrı üzerinde taşıyor. Yani db'nin olduğu user kısmına sadece admin olarak bağlanacağım için ekstradan bir user eklemedim. Security-->Users kısmında windowsa login olduğunuz user için properties menusunden ise şu ayarları yaptım: a) server Roles sekmesinden tüm özellikleri seçtim b) Database Access sekmesinde gelen db listesinde üzerinde çalışacağım db'yi işaretledim. Veee sonunda SQL server'ı restart ettiğimde hem Dreamweaver MX ile hem de Visual Studio.NET ile yukarıdaki connection cümlesini yazarak sorunsuz bir şekilde çalışabiliyorum. 2 günümü aldı anlamak ama sanırım oldu umarım UPDATE ederken filan sorun yaşamam... Yaşarsam haberiniz olur zaten ![]() Hepinize iyi çalışmalar... NOT: PHP deki kolaylığı simdiden özledim ben. Merak insanın başına olmadık işler açıyor valla... Mesaj neo_neuro tarafından 25.07.2003 (18:07) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: SQL Server 2000'de User Sorunu
veeee sorunu hallettim kesin çözümü yazıyorum..
sorun server ayarları ile ilgili. SQL server'da sunucu adına sağ tuş ile tıklayıp ve properties penceresini açıyoruz. Gelen pencerede Security sekmesine tıklıyoruz, orada Authentication Windows only işaretli oluyor, onu SQL server And Windows olarak değiştiriyoruz. ve bitiyor... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!