|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
ASP.NET ve DateTime sorunu
Sorunum şu.. Sunucu üzerindeki tüm yerel ayarlar dd.MM.yyyy şeklinde.. Sayfada Response.Write(DateTime.Today) yazdığımda aldığım çıktı varsayalım ki 10.01.2005 şeklinde (dd.MM.yyyy formatında. SQL server üzerindeki ilgili alanın tipi datetime. Insert ile bu ifadeyi yazdırdığımda bu tarih veritabanına 01.10.2005 olarak giriliyor. Bu noktada sorun yok gibi görünse de ne zaman tarih 13.01.2005 oluyor, veritabanına kaydedilirken 13 ay olarak geçiyor ve hata alıyorum... Elde etigim zamani .ToString("dd.MM.yyyy") şeklinde tanımlasamda olmuyor... Acaba bu iş için bir transaction filan mı tanımlamak lazım SQL server üzerinde SET DATETIME dmy şeklinde fikri olan var mı?
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Re: ASP.NET ve DateTime sorunu
LCID belki çözebilir sorunu (Brinkster'de kurulu olan scriptler'de seninkine benzer sorunu çözüyor):
Session.LCID=1055 yazarsan kodun başına tarih sistemini Türk tarih sistemi olarak ayarlıyor. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: ASP.NET ve DateTime sorunu
konu tarihten açılmışken ufak bir soru da ben yoneltmek istiyorum. Benim localhostta çalıştırdiğim bir kodda tarihi doğru ancak, saati 00:00:00 şeklinde alıyor. Örneğin; 11.01.2005 00:00:00 şeklinde. Bunun nedeni ne olabilir?
|
Zoque'a hoşgeldiniz!