|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
aspnet 1.1 ve 2.0 ı aynı iis üzerinde çalıştırmak (acil)
arkadaşlar win2003 serverımız var ve şu anda 2 tane sitemiz var iis üzerinde (www.xxx.com, www.yyy.com gibi 2 site tanımlı iis üzerinde). ilk projemizi framework 1.1 de yaptık ikinci projemizi ise 2.0 da yaptık fakat iki sitede farklı framework leri kullanamıyoruz. ikinci projenin bulunduğuı sitesi ASP.net tabından 2.0 yapınca 1.1 framework te çalışan proje hata veriyor. loglarda ki hata şu şekilde:
Aynı IIS işleminde iki farklı ASP.NET sürümünü çalıştırmak mümkün değildir. Uygulamayı ayrı bir işlemde çalıştırmak üzere sunucunuzu yeniden yapılandırmak için lütfen IIS Yönetim Aracı'nı kullanın. IIS üzerinden 2 farklı framework kullanma şansımız yokmu? eğer varsa nasıl yapılıyor? Acil olarak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. not: bir arkadaş tek site üzerinde sanal dizin yaratarak yapabilirsin dedi ama bana saçma geldi sonuç olarak doman in yönlendirilmesi için iis den o siteler için websitesi yaratılması gerekiyor diye biliyorum ben yanlış biliyorsam onuda lütfen düzeltin. Teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Re: aspnet 1.1 ve 2.0 ı aynı iis üzerinde çalıştırmak (acil)
2 ayrı host ekleyerek mümkün tabiki.
iis te bulunan www.xxx.com 1.1 seçilebilir. yine aynı şekilde iis te bulunan www.yyy.com 2.0 seçilebilir.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: aspnet 1.1 ve 2.0 ı aynı iis üzerinde çalıştırmak (acil)
ikinizede teşekkürler. metsatöll hocam verdiğin sitede ki cevap sayesinde sorunumu çözdüm 2 gündür bunla ilgili döküman arıyordum ama bulamıyordum tekrardan çok teşekkürler.
sorunun çözümünü türkçe olarakta yaziğim böyle bir problem yaşayan arkadaşlar şu şekile durumu düzeltebilirler. framework 2 kullanmak istediğiniz sitede ASP.net tabından ilk olarak 2.0 ı seçiyoruz daha sonrasında iis de ki Uygulama Havuzları bölümünde kendimize bir uygulama havuzu yaratıyoruz (mesela: deneme) daha sonra fw2.0 kullanmak istedimiz sayfanın özelliklerine gelip Giriş İzni tabına gelip aşağıda ki Uygulama havuzu bölümüne gelip yeni yarattığımız uygulama havuzunu seçiyoruz (deneme) hepsi bu. böylece iis üzerinde 2 farklı framework ü çalıştırıyoruz.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!