|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ist.
|
asp.net VB - session sonlandırma
merhabalar,
kullanıcı login olduktan sonra yönlendirildiği sayfada çıkış linkine tıkladığında login sayfasına geri yönlendiriyorum. session.abandon, session.clear vs. kullandım ama browser, session'ı sürekli hatırlıyor. browser'ın geri tuşuna bastığında kullanıcı, tekrar login sayfasına yönlenmeli. yani kısacası, logout olan kullanıcı tekrar şifresini yazmadan browserda önceki sayfaya dönememeli. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Re: asp.net VB - session sonlandırma
Alıntı:
böylece sessionda ki token i null a eşlediğinde login sayfasına dönecektir. bu yöntemi log fonksiyonu icinde kullanabilrisin. Mesaj kuduk tarafından 30.05.2007 (12:46) yeniden düzenlendi.. Açıklama: imla hataları |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
öncelikle ilginizden ötürü teşekkür ederim.
1- projede master page kullanmadım. 2- projenin bütünü dahilinde üyelik sistemi yok. sadece update sayfalarında(admin giriş) bunu kullanacağım için sadece tek sayfaya uygulamam gerekir diye düşünüyorum. ayrıca eğer cevap verirseniz biraz daha açıklayıcı olursa sevinirim. yetersiz kaldığım bazı konular olabiliyor çünkü. tekrar teşekkürler.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Kullanıcı giriş yaptığında herhangi bir session değerini tutarsın. .net vb de nasıl tutulur bilmiyorum ama klasik aspde Session("giris_yapildi") = 1 diye bir değer tutarsın çıkış sayfanda da Session("giris_yapildi") değerini sıfırlarsın. Son olarak da admin sayfasında Session("giris_yapildi") değerini kontrol edersin eğer 1 değilse login sayfasına yönlendirirsin.
Umarım yardımcı olur. Kolay gelsin.
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
page load event ı yakalamak için designer modda sayfanın boş bir yerine çift tıklayabilirsin. Kod:
Response.Expires = 0
Response.Cache.SetNoStore()
Response.AppendHeader("Pragma", "no-cache")
benzeri bir şey java script ile de yapılabiliyor ama bu server side. programlama açısından tek sayfa için daha uygun olur. diğer bir yöntem iseyeni bir pencere açıp eskisini kapatman ( pop up). böylece gecmis tamamen silinir. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
tekrar merhaba,
geç yanıtladığım için bağışlayın. bu arada projenin başka kısımlarıyla ilgileniyodum, fırsat bulamadım. dediğiniz gibi, kısmen de olsa sorunu çözüyor. full çıkış sağlamıyor. ama diğer bir iki sayfayada deneyeceğim. sanırım onlarda da aynı metot işe yarayacaktır. ![]() verdiğiniz bilgiler ve gösterdiğiniz yol için teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!