Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » ASP.NET » asp.net VB - session sonlandırma

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 30.05.2007   #1 (permalink)
legend

legend's Avatar

Yer: ist.
asp.net VB - session sonlandırma

merhabalar,
kullanıcı login olduktan sonra yönlendirildiği sayfada çıkış linkine tıkladığında login sayfasına geri yönlendiriyorum.
session.abandon, session.clear vs. kullandım ama browser, session'ı sürekli hatırlıyor. browser'ın geri tuşuna bastığında kullanıcı, tekrar login sayfasına yönlenmeli.
yani kısacası, logout olan kullanıcı tekrar şifresini yazmadan browserda önceki sayfaya dönememeli.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 30.05.2007   #2 (permalink)
kuduk

Yer: Ankara
Re: asp.net VB - session sonlandırma

Alıntı:
legend tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
merhabalar,
kullanıcı login olduktan sonra yönlendirildiği sayfada çıkış linkine tıkladığında login sayfasına geri yönlendiriyorum.
session.abandon, session.clear vs. kullandım ama browser, session'ı sürekli hatırlıyor. browser'ın geri tuşuna bastığında kullanıcı, tekrar login sayfasına yönlenmeli.
yani kısacası, logout olan kullanıcı tekrar şifresini yazmadan browserda önceki sayfaya dönememeli.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
master page in page load ında sessionda bulunan bir token i kontrol etmen daha doğru olur.
böylece sessionda ki token i null a eşlediğinde login sayfasına dönecektir. bu yöntemi log fonksiyonu icinde kullanabilrisin.

Mesaj kuduk tarafından 30.05.2007 (12:46) yeniden düzenlendi.. Açıklama: imla hataları
kuduk şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 30.05.2007   #3 (permalink)
legend

legend's Avatar

öncelikle ilginizden ötürü teşekkür ederim.
1- projede master page kullanmadım.
2- projenin bütünü dahilinde üyelik sistemi yok. sadece update sayfalarında(admin giriş) bunu kullanacağım için sadece tek sayfaya uygulamam gerekir diye düşünüyorum.

ayrıca eğer cevap verirseniz biraz daha açıklayıcı olursa sevinirim. yetersiz kaldığım bazı konular olabiliyor çünkü.

tekrar teşekkürler.
Old 30.05.2007   #4 (permalink)
xedition

Yer: Sakarya

Kullanıcı giriş yaptığında herhangi bir session değerini tutarsın. .net vb de nasıl tutulur bilmiyorum ama klasik aspde Session("giris_yapildi") = 1 diye bir değer tutarsın çıkış sayfanda da Session("giris_yapildi") değerini sıfırlarsın. Son olarak da admin sayfasında Session("giris_yapildi") değerini kontrol edersin eğer 1 değilse login sayfasına yönlendirirsin.

Umarım yardımcı olur. Kolay gelsin.
Old 30.05.2007   #5 (permalink)
kuduk

Yer: Ankara

Alıntı:
legend tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
öncelikle ilginizden ötürü teşekkür ederim.
1- projede master page kullanmadım.
2- projenin bütünü dahilinde üyelik sistemi yok. sadece update sayfalarında(admin giriş) bunu kullanacağım için sadece tek sayfaya uygulamam gerekir diye düşünüyorum.

ayrıca eğer cevap verirseniz biraz daha açıklayıcı olursa sevinirim. yetersiz kaldığım bazı konular olabiliyor çünkü.

tekrar teşekkürler.
bu tek sayfayı anladığım kadarı ile geri tuşunu (ya da ) cache den çağırıyor. Bunu önlemek için aşağıdaki vb.net kodunu page load ın içine eklersen kullanıcı bu sayfayı cache den çağıramaz. Çok pratik olmasa da tek sayfa için sorunu çözecektir.

page load event ı yakalamak için designer modda sayfanın boş bir yerine çift tıklayabilirsin.

Kod:
Response.Expires = 0
Response.Cache.SetNoStore()
Response.AppendHeader("Pragma", "no-cache")

benzeri bir şey java script ile de yapılabiliyor ama bu server side. programlama açısından tek sayfa için daha uygun olur.

diğer bir yöntem iseyeni bir pencere açıp eskisini kapatman ( pop up). böylece gecmis tamamen silinir.
kuduk şu an çevrimdışı  
Old 01.06.2007   #6 (permalink)
legend

legend's Avatar

tekrar merhaba,
geç yanıtladığım için bağışlayın. bu arada projenin başka kısımlarıyla ilgileniyodum, fırsat bulamadım.
dediğiniz gibi, kısmen de olsa sorunu çözüyor.
full çıkış sağlamıyor. ama diğer bir iki sayfayada deneyeceğim. sanırım onlarda da aynı metot işe yarayacaktır.
verdiğiniz bilgiler ve gösterdiğiniz yol için teşekkür ederim.
iyi çalışmalar.
Yanıt

Etiketler
aspnet , session , sonlandirma

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 11:24.