|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Asp.Net Zaman Dilimi Ayarı ( TimeZone )
Yurt dışında bir sunucuya taşındım ve saat farkı problemleri ile tanışmış oldum.
ASP.Net ile bu zaman dilimi farkı meselesini nasıl halledebilirim ? Aradığım şeyi bir türlü bulamadım. En son çare olarak tüm saat işlemlerine AddHours(7) eklemeye başlayacağım neredeyse sinirden. E tabi bir de yaz saati uygulaması var ? Yok mu şöyle web.config'e iki satır yazıp da bu dertten kurtulmanın yolu ![]() |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
|
Re: Asp.Net Zaman Dilimi Ayarı ( TimeZone )
Alıntı:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/5hh873ya.aspx keyword: DateTime.ToUniversalTime |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
kuduk teşekkürler. Yukarıdaki makale oldukça yararlı benim için. Msdn'i didik didik etmeye çalışsam da tarzancamla tam olarak doğru anahtar kelimeler ile arayamıyorum sanırım.
Aslında tam olarak zaman farkı ile ilgili problemimi çözebilmiş değilim. O makaleden daha çok tarih formatları ile ilgili bilgiler aldım. Her halükarda kendi DateTime sınıfımı yazıp yine AddHours(7) gibi bir yöntemle zaman farkını kapatıp tüm tarih işlemlerinde de bu sımıfı mı kullanayım ? Bundan başka bir çözüm yok mu ? Zira sunucu ile Türkiye arasında sanırım 7 (ya da 8) saat fark var. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | ||
|
|
Alıntı:
Alıntı:
kolay gelsin. vb.net kullanıyor isen en sondaki ; leri atarsın. |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!