|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
asp.net 2.0 ajax & hosting
ASP.NET v2.0 kullanmaya yeni başladım ve merak ettiğim şey ajax kullanarak yaptığım sitelerin çalışması için hosting firmasının sadece framework 2.0 desteği vermesi yeterli mi?Yoksa ajax kullanımı için extra bileşenlerin server'da yüklü olması gerekiyor mu? Biraz araştırdım fakat hosting firmalarının sayfalarında ajax desteği var gibi bir ifadeye rastlamadım. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: asp.net 2.0 ajax & hosting
ajax'ın yapısal bir farkı yok. Zaten ajax dedikleri JavaScript ile XML çağırılıp işlenmesinden ibaret. hosting için fazladan bir şeye ihtiyaç duymayacaksın.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: asp.net 2.0 ajax & hosting
Arkadaşlar sorumun cevabını buldum sizinle de paylaşayım.
Eğer sunucunuzda ajax kurulu ise hiç bir sorun olmadan ajax uygulamalarını çalıştırabilirsiniz. Eğer kurulu değilse; ajax tabanlı bir web Projesi açılır.. ajax tabanlı bir proje değilse web confiği düzenleyelelim Projenin referanslarına ajax Extension eklenir..(Microsoft ASP.NET 2.0 ajax Extensions Toolbox Package) System.web.Extensions.Design.dll ve System.web.Extensions.dll projeye eklenir...(program files/ASP.net içerisinde) Bu şekilde sunucu üzerinde ajax kurulu olmasa bile ajax uygulamarını çalıştırabilirsiniz.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!