|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Gelen verileri alamıyorum ASP.NET
Request.QueryString gelenlerini alamıyorum. Neden olabilir ? Sayfada ; <%@ Page Language="VB" AutoEventWireup="false" CodeFile="Default.aspx.vb" Inherits="SFC_Katagori_Default" %> <% Dim ddPage As String = Request.QueryString.Get("Page")%> Bilgisini kullanarak ddPage ile gelen bilgiyi sayfa içerinde bilgi için yazdırmak istiyorum ve Response.Write(ddPage) ile yazdırmaya çalışıyorum. Fakat bana program Name "ddPage" is not declared diyor ve çalışmayı kesiyor. Konu ile ilgili arkadaşlarını bilgi mesajlarını bekliyorum. Saygılar |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ist.
|
Re: Gelen verileri alamıyorum ASP.NET
sayfanız.VB sayfasında denediniz mi?
örn: page load olayına bu kodu yazarsanız sorun çıkarmaması lazım. ya da daha açık yazarsanız yapmak istediğinizi, yardım etmeye çalışırız. iyi çalışmalar.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bu şekilde kullanamazsınız. ya codebehind olarak string set edip kod içerisinde kullanırsınız yada inline olarak doğrudan kullanırsınız.
1. Yöntem; Kod:
<%@ Page Language="C#"%> <script runat="server"> void Page_Load(object sender, System.EventArgs e) { string ddPage = Request.QueryString["Page"]; } </script> <%Response.Write(ddPage);%> 2. Yöntem Default.aspx Kod:
<%@ Page Language="VB" AutoEventWireup="false" CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="SFC_Katagori_Default" %> <%Response.Write(ddPage);%> Default.aspx.cs Kod:
using System;
public partial class SFC_Katagori_Default: System.web.UI.Page
{
string ddPage = "";
protected void Page_Load(object sender, System.EventArgs e)
{
ddPage = Request.QueryString["Page"];
}
}
2. Yöntem'in avantajı, kod compile edildiğinden çalışması daha hızlı olacaktır. kodları test etmedim, sadece mantığı anlatmaya çalıştım. optimum kod olmayabilir
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ist.
|
al dostum, bu haliyle çalışıyor.
VB ile yazdım. tepe tepe kullan ![]() <HTML xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" > <head runat="server"> <title>Untitled Page</title> <script language=vbscript runat=server> Protected Sub page_load(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Me.Load Dim ddPage As String = Request.QueryString.Get("Page") Response.Write(ddPage) End Sub </script> </head> <body> <form id="form1" runat="server"> <div> <a href="default.aspx?Page=gel"> dene</a></div> </form> </body> </HTML>
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!